Den gamla Östermalmshallen öppnade i mars – och den tillfälliga hallen till vänster står i december fortfarande kvar. Foto: Johan Sjölund

Boo Folkets hus nobbar Östermalmshallen

Den tillfälliga Östermalmshallen såg ut att få ett nytt hem i Nacka. Men nu backar Boo Folkets hus – och kritiserar underlaget från staden.

  • Publicerad 08:53, 16 dec 2020

Boo Folkets hus ville köpa den tillfälliga Östermalmshallen för att snabbt få nya lokaler på plats efter branden i oktober. Men nu anser Folkets hus att det blir för osäkert att köpa saluhallen eftersom de inte har fått tillräckliga underlag från Stockholms stad för att kunna räkna på kostnader för nedmontering, transport och uppförande.

”Väldigt tråkigt! Vi såg stora möjligheter, och vi tyckte det var så jäkla attraktivt med ’återvinningstanken’”, skriver Johan Rådmark, verksamhetschef på Boo Folkets hus i ett sms till Mitt i.

Priset sjönk till noll

Dröjer det mer än ett år att få till nya lokaler för Folkets hus täcker inte försäkringarna extrakostnader för tillfälliga lokaler och förlorade intäkter.

Enligt Johan Rådmark hade priset för saluhallen sjunkit från 27 miljoner kronor till 0 men Stockholms stad krävde i stället att köparen tog över en momsskuld på 15 miljoner kronor.