Först när bärgare kom till platsen flyttade sällskapet på sig. En husvagn beslagtogs. Foto: Åsa Sturestig

Bondens maktlöshet upprör många

Härjningarna på Bögs gård under Kristi himmelsfärdshelgen har engagerat många. Arrendatorn Anders Ström har fått stort stöd från allmänheten. Samtidigt svallar känslorna i sociala medier.

  • Publicerad 09:05, 19 maj 2016

– Många har varit här och stöttat oss. Förhoppningsvis kan all den här uppmärksamheten leda till något bra. Det kan ju inte fortsätta så här, säger Anders Ström som brukar Bögs gård.

Det var under Kristi himmelsfärdshelgen som ett hundratal irländska kringresande drog in på en av gårdens hövallar, satte upp sina husvagnar och började festa. I tre dagar härjade de, hotade förbipasserande och skräpade ner.

– Jag sov knappt en blund de dygnen. Jag kände att jag var tvungen att hålla mig vaken för att vakta min gård, säger Anders Ström.

Lugnet på gården har återvänt men på sociala medier blåser snudd på lokal storm. De flesta tycker att samhället måste kunna agera snabbare och ifrågasätter polisens insatser.

” Lagen måste ändras så allt kan förverkas direkt på plats”, kommenterar en twittrare.

Andra skriver:

”Polisen är katastrofalt underbemannad och får inget stöd uppifrån.”

”Det finns inte resurser på helgen”… Nähäpp.

Artikeln har delats ett hundratal gånger på Facebook och flera anser att folk måste sluta att anlita sällskapet som bland annat erbjuder tjänster som asfaltläggning.

”Om folk inte vore så jäkla dumsnåla skulle vi inte ha det så här.”, skriver en kommentator.

Lantbrukaren Anders Ström får också stöd.

”Som gammal bonde man är…förstår och känner jag med bonden på Bögs gård”, skriver en kvinna på Facebook.

Läs mer: Flyttade först när bärgare kom

Sollentuna bäst på att bygga cykelvägar

Nyheter Fick pris för Årets cykelprestation Sollentuna kommun har byggt 4,3 kilometer regionalt cykelstråk i år, och tar därmed hem Region Stockholms pris Årets cykelprestation. Men ska målet ett fullt utbyggt cykelvägnät 2030 ska nås måste...tisdag 20/10 18:04

Sollentuna har utsetts till Årets biltvättarkommun

Nyheter Kreativ informationskampanj gav pris från Hållbar biltvätt. Sollentuna kommun är bäst i Sverige på att informera och uppmuntra sina invånare till att inte tvätta bilen på gatan. Tack vare sina insatser har kommunen nu utsetts till Årets biltvättarkommun 2020...tisdag 20/10 9:47