BOMBLARM. En väska på en gata i ett bostadsområde misstänktes innehålla en bomb. Foto: Google Maps / Mitt i

Bomblarm – boende tvingades evakuera

Polisens bombgrupp skickades under tisdagskvällen till ett bostadsområde i Hässelby villastad för att undersöka ett misstänkt farligt föremål. Ett sjuttiotal boende fick evakueras.

  • Publicerad 07:27, 25 nov 2020

Det var klockan 22.27 på tisdagskvällen som polisen fick larm om ett misstänkt farligt föremål på en gata i Hässelby villastad.

Polisens nationella bombskydd kallades till platsen och det togs beslut om att två flerfamiljshus och flera villor, totalt cirka 70 personer, skulle evakueras.

– De boende fick evakueras till en uppsamlingsplats på Trollbodaskolan under natten, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på polisen.

Är någon gripen?

– Nej, ingen har frihetsberövats.

https://www.mitti.se/nyheter/hade-bomb-och-vapen-hos-sin-mamma-doms-till-fangelse/reptjB!1WbOenwbiuEBKRajKRrvwg/

Vid klockan 04.30 sköts föremålet, som var en väska, sönder av bombteknikernas robot. Väskan och dess innehåll visade sig vara ofarligt men polisen utreder händelsen som olaga hot.

– Vi kommer att titta närmare på innehållet i väskan, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid Stockholmspolisen, till SVT.

Enligt honom var det flera omständigheter som gjorde att polisen betraktade föremålet som misstänkt farligt, skriver SVT.

Startade klandebatten – nu tar han över Stockholmspolisen