Bollstanäs krossade motståndet i division 1. Nu väntar kvalspel mot Morön BK Foto: Åsa Sommarström

Bollstanästränaren: ”Vi ska bara upp”

Bollstanäs SK damer vann samtliga matcher utom en när de stormar mot Elitettan. Nu väntar kval till Elitettan.

  • Publicerad 11:23, 8 okt 2018

Bollstanäs SK gick igenom hela division 1 norra Svealand utan att förlora en enda match. Damerna vann samtliga matcher utom en när serien summerades, så nära full pott man kan komma.

I den sista matchen tog BSK som serieledare emot tabelltrean Rimbo IF i en tät och intensiv match som hemmalaget kunde vinna med 1-0 efter ett mål av Isabelle Navrén. I och med segern får Bollstanäs kvala sig upp till Elitettan. I kvalet ställs de mot Morön BK som var ännu värre än BSK. Morön vann samtliga sina matcher i serien.

Vi ska bara upp

Kalle Fremdling

Trots det ser BSK:s tränare Kalle Fremdling positivt på kvalmatcherna.

– De är ett bra lag och två matcher som avgör nu. Målet hela säsongen har varit att ta oss till Elitettan och vi är inställda på att vi ska vinna och klara det. Vi ska bara upp, säger Kalle Fremdling.

Målrika matcher

Bollstanäs vann inte bara serien utan även målstatistiken. Laget gjorde 119 mål framåt och släppte bara in 11 mål på 22 matcher. Det ger en målskillnad på 108 mål vilket är mer än dubbelt så mycket som serietvåan.

– Det är nämnvärt att vi gör så många mål. Vi har ett ungt lag som blir bättre och bättre och egentligen har vi spelat bra i tre säsonger i rad. Nu är vi inställda på att vinna kvalet, säger Kalle Fremdling.

Bollstanäs börjar hemma i den första kvalmatchen mot Morön BK. Den spelas på Bollstanäs IP den 14 oktober klockan 14.00. Returmötet äger rum veckan efter uppe i Skellefteå.