Redan för två år sedan sökte då tioårige Amadeus Suhr från Upplands Väsby till Wild kids. Då blev det nobben. Men skam den som ger sig, som bekant. I år gick det bättre och av 6 000 sökande var han en av dem som gick hela vägen in i programmet..

– Jag har alltid kollat på Wild kids och drömt om att vara med. Tänkte att det skulle var coolt att se sig själv på tv och göra det som deltagarna gjorde.

När vi når Amadeus på telefon efter simträningen tittar han och mamma Cecilia på det första avsnittet som de fått i förväg.

– Det känns jättesjukt, men kul att se alla på tv som man känner nu.

Varför tror du att de valde just dig?

– Jag sportar ganska mycket och har varit borta hemifrån, både på seglarläger och friluftsläger. Och nu är jag två år äldre, så det kanske hjälpte till.

I tre veckor levde han vildmarksliv i Järvsö skogar med spännande och tuffa tävlingar, där lagen Björnar, Lejon och Vargar kämpar mot varandra. De tio avsnitten spelades in i augusti förra året, en månad som brukar vara varm och torr. Men inte det här året...

– Det regnade och var kallt, det var jobbigast av allt. Och tävlingsmomenten med uthållighet, när man skulle hålla i något länge, eller göra något länge, var också svårt. Jag gillade de snabba tävlingarna bättre, som hinderbanan.

Hur var det att spela in programmen?

– Först var det väldigt nervöst, sedan kom man in i det här med att prata framför kameran. Man vande sig vid att ha folk runt sig.

Sov gjorde de i läger, "det gick bra men det blev en del sena kvällar", och det bästa var att få nya kompisar.

– Det känns som om man har fått vänner för livet. Jag har fortfarande kontakt med alla. Det var också kul att se saker och platser man sett på tv, och så var man plötsligt själv där.

Är du en vildmarkskille?

– Jag trivs bra ute i naturen och har både bott i tält och på båt. Jag gillar frisk luft och när man kan höra fåglarna.

Några vilda djur såg han inte till, men det blev ett besök på Järvzoo där de fick se björnar, älgar, lodjur och ugglor.

Nu kan Mitt i "avslöja" att Amadeus tillhör det röda laget, lag Björnarna, som kämpar om förstapriset: en äventyrsresa med vildmarkssafari norr om polcirkeln.

– Det har varit väldigt svårt att hålla sig och inte avslöja hur det gått. Man måste vara tyst.

Sist, men inte minst: Hur är programledaren Linda Lindorff på riktigt?

– Jättesnäll, rolig och omtänksam. Behind the scenes är hon precis som hon är i tv.