Bollstanäs gör många mål och leder serien. Foto: Åsa Sommarström

Bollstanäs lottades mot Hammarby i cupen

Division 1-laget Bollstanäs SK ställs mot Allsvenska Bajen i den tredje omgången av cupen. Det blev klart under onsdagens lottning.

  • Publicerad 15:09, 22 aug 2018

Under onsdagen lottades tredje omgången av svenska cupens tredje omgång. Damerna i Bollstanäs SK ställs mot Hammarby IF FF på Bollstanäs IP.

Något speldatum är i skrivande stund inte fastställt men enligt Bollstanäs tränare Kalle Fremdling har klubben föreslagit den 4 eller 5 september.

– Jag har inte ens börja tänka på den matchen än, det är många matcher som kommer innan den. Men rent spontant är det jättekul att få mäta sina krafter mot lag högre upp i systemet, säger Kalle Fremdling.

Kalle Fremdling BSK nöjd med säsongen.

Går som tåget

BSK är serieledare i Division 1 norra Svealand och vann helgens match mot Gefle IF FF med 6-1 efter ett hattrick av Cassandra Larsson. Laget gör många mål samtidigt som de inte släpper in speciellt många. Ett klassiskt recept för framgång inom flera idrotter.

– Det ser väldigt bra ut och det finns egentligen inget som tyder på att det inte ska fortsätta att göra det. Men varje match lever sitt eget liv så det gäller att jobba hårt i varje match, säger Kalle Fremdling.

Ser gärna fler på matcherna

Den kommande cupmatchen mot Söderbönorna, som Hammarbys damer kallar sig för kan locka lite extra publik till Bollstanäs IP. Men Kalle Fremdling skickar en passning till Väsbyborna.

– Det är möjligt att denna match kan bli en liten boost publikmässigt. Sedan tycker jag att om Väsbyborna vill se mycket mål och rolig fotboll borde de komma ner på IP varje match damerna spelar. De flesta som går därifrån brukar vara nöjda, säger han.