Miguel Guerrero är teamchef för ett taktiskt psyopsteam vid operativa kommunikationsförbandet på ledningsregementet i Enköping. På sin fritid har han skrivit en bok om hur en vanlig privatperson kan klara sig om krisen kommer.

– Den bygger på hur man som civil kan träna för kris och krig enligt militära principer. Exempelvis om strömmen är borta en längre tid, om kommunikationsnätet slås ut eller om vattnet blir förorenat, säger Miguel Guerrero till tidningen Sala Allehanda.

Förberedelse för alla

Boken har undertiteln "en handbok för dig som inte är prepper". Prepper är en person med krisberedskap som specialintresse som ägnar mycket tid åt att förbereda sig genom att till exempel lagra mat och vatten. Men enligt författaren är det här en bok om krisberedskap för en bredare målgrupp.

Inte bara prylar

Boken beskrivs som en krisberedskapsmanual som på "ett enkelt och lättfattligt sätt" erbjuder kunskap i ämnet. Den riktar sig även till personer som bor i lägenhet och därför har begränsad plats för specialutrustning.

Det ska i boken finnas praktiska tips på vad som bör finnas i hemmet och hur det går till att mentalt förbereda sig för olika kritiska händelser.

Boken kommer att finnas i bokhandeln den 12 oktober.