Jakobsbergsborna Dawit Kefela och Inger Widner är oroade över skottlossningarna. Foto: Richard Ekman

Boende uppgivna: ”Skjuter varann för fem kronor”

Efter tre skjutningar på fem dagar präglas tongångarna av oro och uppgivenhet bland Jakobsbergsborna. – De förstör inte bara sina egna liv utan oskyldiga också. Vem som helst kan råka ut för skjutning på gatan, säger Dawit Kefela.

  • Publicerad 10:20, 31 jan 2019

Under onsdagskvällen sköts en ung man till döds utomhus i Jakobsberg, på tisdagen en skottlossning inne på en Ica-butik i området och i helgen – lördag den 26 januari – skedde en skjutning i ett bostadsområde, då en man sköts i benet.

Polisen kan inte fastställa att skjutningarna har med varandra att göra, men skottlossningarna sprider oro och ilska bland Jakobsbergsborna.

– Det är värdelöst. Jag fattar inte, de skjuter varandra för fem kronor. Det är inte roligt för samhället, säger busschauffören Dawit Kefela.

Dawit Kefela i Jakobsberg. Foto: Richard Ekman.

Blev hotad på bussen

– I förrgår på bussen sa jag åt en kille som inte ville betala att han måste kliva av. Då sa han att han skulle skjuta mig. För fyrtio spänn, Jag vill ju inte bli skjuten för fyrtio spänn, för att jag gör mitt jobb. Så jag släppte in honom.

Han tycker politikerna måste ta hårdare tag mot skjutningarna, men tror samtidigt att intresset är lågt.

– De som skjuter förstör inte bara sina egna liv utan oskyldiga också. Vem som helst kan råka ut för skjutning på gatan.

Oron har ökat

Inger Widner, bor även hon Jakobsberg. I tisdags var hon i närheten av skjutningen på Ica-butiken och på onsdagskvällen såg hon att polisen var ute igen. Hon visste inte om att det hade skjutits på nytt.

– Jaså, igår igen? På väg hem igår såg jag att det var fullt med poliser ute och jag tänkte ”Vad är det nu då?” Usch, det är obehagligt.

På senare tid har hon känt oron stiga och tycker till exempel att det är obehagligt att gå själv på kvällarna.

– Man törs ju inte va ute nånting. Man måste ju anpassa hur man lever efter det här. Polisen har nog mycket att göra i området, stackarna.

Inger Widner känner att oron stigit i Jakobsberg. Foto: Richard Ekman.