Prostest. Boende i Hornsberg protesterar mot att buss 50 föreslås försvinna från området. Foto: Linda Gren

Boende protesterar mot bussförändringar i Hornsberg

De planerade trafikändringarna för bussarna vid Hornsberg har inte fallit i god jord hos alla. Nu har en protestlista med 475 namn skickats in till trafikförvaltningen.

  • Publicerad 11:33, 27 apr 2020

Det är trafikförvaltningen som nu har skickat runt förslag på trafikändringar som kan börja gälla från och med december i år till olika remissinstanser. Kungsholmens stadsdelsnämnd var positiva till en ny linje 74, mellan Söder och Hornsberg, men mer kritiska till att buss 50 försvinner från området och att dessutom buss 65 får minskad turtäthet.

Så kan Kungsholmens bussar ändras

Förslagen har även väckt protester bland de boende i Hornsberg. På bara några dagar samlades 475 namn in till en protestlista som nu har skickats in till SL.

De boende välkomnar fler busslinjer, som den till Söder, men vill då samtidigt behålla buss 50 och turtätheten på linje 65.

"En direktlinje till Fridhemsplan är ett måste. Det är det närmaste centrumet från Hornsberg, där vi dels tar del av affärer och butiker och dels tar oss vidare med andra kommunikationer." står det bland annat i skrivelsen.

Vidare står det i skrivelsen att Hornsberg fortfarande växer och att det planeras tillkomma ytterligare 2 000- 3 000 bostäder i området de närmsta åren.

"Kommunikationerna till och från området är givetvis viktiga för de boende samt något de flesta kollar upp innan man flyttar till området. Det är därför viktigt att kunna lita på att de kommunikationer som finns även gör det framöver. För mycket ändringar, och i synnerhet minskad trafik, skapar irritation och otrygghet som kan göra att färre vill bo i Hornsberg. Det är viktigt att man som boende kan lita på att kommunikationerna kommer att finnas kvar och kanske utökas." står det bland annat i skrivelsen.