Detonationen ägde rum i ett kafé i hörnet Surbrunnsgatan/Tulegatan. Foto: Mimmi Epstein

Boende om nattens sprängning: Rejäl smäll

StockholmDirekt har varit på plats i Vasastan där en sprängning ägde rum under natten till tisdagen för att prata med boende i området. "Jag hörde en rejäl smäll. Det är obehagligt men jag är inte förvånad vilket är sorgligt" säger Pierina Lindgren.

  • Publicerad 11:51, 10 mar 2020

Vid klockan 00.12 natten till idag, tisdag, fick polisen larm om en detonation i en fastighet i korsningen Surbrunnsgatan-Tulegatan.

Vid 10.30-tiden på tisdagen var polisen fortfarande på plats, några avspärrningar var kvar och personal arbetade med att täta de fönster som krossats i explosionen. Pierina Lindgren som bor i närheten var vaken vid 00-tiden på natten och hörde smällen.

– Den var rejäl och jag misstänkte att det var en explosion. Det känns såklart obehagligt att det sker i närheten av där man bor men jag är inte förvånad, vilket är sorgligt. Det var ju väldigt nyligen det skedde på Östermalm, säger Pierina Lindgren.

Kraftig explosion i centrala Stockholm

En annan kvinna, boende i närheten, vaknade inte av smällen men delar känslan av obehag.

– Vi har fönster mot gården och låg och sov så vi hörde om explosionen först på radion i morse. Det är ju inte klokt det som händer, det var bara tur att ingen gick förbi. Det är en tråkig utveckling med alla sprängningar. Kaféet som ligger där är jättepopulärt och det brukar vara fullt med studerande ungdomar där, säger hon.