Efter nyårsfirandet låg som vanligt mycket skärp i stadsdelens parker. genrebild. Foto: Mostphotos

Boende i Sätra och Bredäng städade själva parker efter nyår

Restår av smällare, fyrverkerier, champagnekorkar och flaskor ligger i drivor i stadsdelens parker efter varje nyårsfirande. Men i år möttes parkarbetarna av en glad överraskning boende hade själva varit ute och städat. – Vi vill tacka de boende, säger Love Örsan.

  • Publicerad 12:00, 9 jan 2020

Efter nyår brukar Skärholmens parkarbetare få ägna drygt en vecka åt att plocka upp alla rester efter nyårsfirandet.

– Flera av oss som jobbar med stadsmiljö på stadsdelsförvaltningen bor också i området och var ute och promenerade på nyårsdagen. Som vanligt fanns det mycket rester av fyrverkerier på marken, säger parkingenjör Love Örsan.

Boende överraskade parkarbetare

De senaste tre åren har Skärholmens stadsdelsförvaltning, till varje nyår, ställt ut 25 tillfälliga stora soptunnor på de mest besökta platserna för nyårsfiranden i stadsdelsområdet. Tanken är att göra det lättare för nyårsfirare att slänga sitt skräp rätt. Och i år verkar det ha gjort susen.

När vi började arbeta igen den 2 januari så var skräpet bortplockat i flera parker. Boende i området verkar ha varit ute i Sätradalsparken, Borgmästar Skyttes park, Ängen och Bredängsparken och städat, säger Love Örsan.

Vill tacka Skärholmsborna

Stadsdelsförvaltningen är glada över de boendes insats.

– Vi blev jätteglada. Det är inget vi förväntar oss men de här medborgarnas känsla för sitt område är så fint. Vi vet att engagemanget finns och det är viktigt att lyfta det, säger Love Örsan.