Vägarna är för smala och för få vändplatser finns för att fler bussar ska kunna sättas in i Järvastaden, menar SL. Foto: Jana Christina Eriksson

Boende besvikna över busstrulet i Järvastaden

När Järvastaden i Sundbyberg började byggas glömdes kollektivtrafiken bort, vilket har gjort de som bor i området besvikna. Nu säger SL att de vill involveras tidigare i länets nybyggen, rapporterar P4 Stockholm.

  • Publicerad 16:30, 19 nov 2019

Järvastaden har växt så det knakar de senaste åren. Men kollektivtrafiken verkar inte riktigt ha hängt med.

P4 Stockholm har pratat med boende som berättar att de är besvikna över att kollektivtrafiken inte planerats bättre när området utvecklats.

– Busskommunikationen till Sundbyberg finns inte, utan vi måste åka till Hallonbergen och byta buss där. När man flyttar in förväntar man sig att infrastrukturen också finns med i planeringen, säger en av de boende till kanalen.

”Brist på vändplatser”

SL säger att de vill bli involverade i nybyggen tidigare än vad de blir nu och att de smala vägarna är en av orsakerna till att fler busslinjer inte kan sättas in i Järvastaden just nu.

– Det är smala vägar och brist på vändplatser som gör att det är svårt att planera för busstrafik, säger Aleksander Krajisnik, presstalesperson vid Region Stockholms trafikförvaltning till P4 Stockholm.

Kravet: Fler bussar i Solna och Sundbyberg

Peter Schilling (S): ”SL var visst med”

I en intervju med P4 Stockholm säger Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande, att han inte håller med om att kollektivtrafiken i Järvastaden glömts bort.

 – SL var visst med och planerade för kollektivtrafiken. Och de smala gatorna byggdes just smala på grund av trafiksäkerheten så att det skulle vara säkert även för barnfamiljer, säger han till kanalen.

Han säger också att han vill att Trafikförvaltningen sätter in fler avgångar.

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40