Bodals kyrka rivs nu för fullt

Det ser ut som om Lidingö församling kommer att behålla tomten där kyrkan låg. – Det kommer att bli någon församlingsverksamhet. Mer kan jag inte säga, säger kyrkorådets ordförande.

  • Publicerad 07:43, 31 okt 2018

Nu är rivningen av Bodals kyrka i gång.

Där själva kyrkorummet låg fram till i mars i år vajar de kvarlämnade gardinerna i höstvinden. Isoleringen hänger ner som ett draperi mitt i rummet. Sedan tar rivningsgrävskopan tar ett rejält tag om taket och det faller ihop i otaliga brädbitar.

Det var för ungefär ett år sedan,  när Lidingö församling konstaterade att Bodals kyrka var allvarligt fuktskadad,  som man beslutade att riva kyrkobyggnaden från 1972. I mars i år hölls en avskedsgudstjänst där kyrkorummet avhelgades.

Bodals kyrka som den såg ut innan rivningen.

Det kommer att gå ganska fort.  Rivningsarbetet förväntas ta två veckor. Sedan ska marken återställas.

Ingen försäljning planerad

Men vad som ska hända med marken sedan är oklart. Tomten på Bodalsvägen 24 är en naturtomt med utsikt över vattnet. Den ägs av Lidingö församling, någon försäljning verkar inte vara planerad.

– Det kommer att bli någon form av församlingsverksamhet. Mer kan jag inte säga, säger Solveig Fröberg, kyrkorådets ordförande i Lidingö församling.