Hanna Bocander kan bli Danderyds starka kvinna. Foto: Läsarbild Pressbild

Bocander föreslås ta över efter Reichenberg

Nu kommer Moderaternas första besked efter det usla valresultatet. En ny kommunstyrelseordförande föreslås – Hanna Bocander, 37 år.

  • Publicerad 09:14, 16 okt 2018

Moderaterna i Danderyd gjorde sitt sämsta val någonsin och för att vinna tillbaka medborgarnas förtroende krävs nya tag från partiets ledning. Men efter valet har det varit tyst från Moderaternas sida hur de vill bilda majoritet i kommunen.

När Mitt i pratade med kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg (M) för en vecka sedan antydde han att vissa förändringar inom Moderaterna kommer att ske.

– Det är naturligtvis så att eftersom vi gått tillbaka i valet så funderar vi på våra politiska ställningstagande, och överväger att ompröva vår politik. Det är diskussioner vi för internt. Självklart är det så, sa Olle Reichenberg då.

Nytt namn på posten

Nu avslöjar partiets valberedning att de kommer att föreslå Hanna Bocander som ny ordförande för kommunstyrelsen. Detta innebär att Olle Reichenbergs framtid är oviss. Han har suttit på posten i två mandatperioder.

– Ja, jag kan bekräfta att valberedningen har lagt fram ett sådant förslag. Det som nu ska ske är att Moderaternas kommunfullmäktigegrupp ska besluta om våran kandidat på ett extrainsatt möte, säger Johanna Hornberger, som är gruppledare för Moderaterna.

Betyder det att ni anser att det är dags för Olle Reichenberg att lämna sin plats?

– Jag vill inte föregå kommunfullmäktigegruppens beslut.

Innan beslutet om vem som vara kommunstyrelsens ordförande klubbas i kommunfullmäktige måste Moderaterna att ha bestämt vem som ska kandidera till posten.

Fler förändringar

Dagarna efter valet meddelade Anders Paulsen som tidigare var gruppledare för Moderaterna i Danderyd att han kommer att avsäga sig sina politiska uppdrag i kommunen. När nya mandatperioden nu börjat finns Paulsen med på listan över ledamöter i kommunfullmäktige.

Nu säger Paulsen att han inte riktigt har bestämt sig.

– Hur jag gör med min fullmäktigeplats ska jag ta ställning till inför kommunfullmäktiges sammanträde på måndag. Det beror lite på om jag ska flytta från kommunen eller inte. Men det troliga att jag lämnar min plats, säger Anders Paulsen.

Fakta

Det här är Hanna Bocander

Namn: Hanna Bocander

Ålder: 37 år

Bor: Klingsta Danderyd

Yrke: Marknadschef samt ordförande för Trygg i Danderyd

 

Tidigare politiska uppdrag i Danderyd:

Ledamot i kommunstyrelsen

Ledamot i kommunfullmäktige

Ersättare, kommunstyrelsens arbetsutskott

Ersättare, krisledningsnämnden

Ersättare, Djursholms aktiebolag

Källa: Danderyds kommun
Visa merVisa mindre