Bo fångade ormvråk med orm i klorna på bild

Nackabon Bo Stjernbring promenerade i Velamsunds naturreservat när han fick syn på en ormvråk som hade något stort i klorna. – Jag såg inte förrän jag kom hem och förstorade bilden att det var en orm, säger han.

  • Publicerad 14:17, 10 mar 2020

På måndagmorgonen promenerade Nackabon Bo Stjernbring vid Rudsjön i naturreservatet vid Velamsund, när han fick syn på två rovfåglar. Den ena hade något i klorna och Bo Stjernbring, som kallar fågelfoto sin pensionärshobby, tog ett kort på ormvråken.

– Jag tänkte att det var en gren eller något. Det var inte förrän jag kom hem och förstorade bilden som jag såg att det var en orm. De jag har pratat med säger att det är en snok, säger han.

Fick intresset genom Naturskolan

Bo Stjernbring började fotgrafera fåglar genom Nacka Naturskola, som nu ska läggas ner.

– Jag tycker det är tråkigt att skolan ska läggas ned. Jag gick med på deras fågelvandringar tidiga morgnar och lärde mig mycket, och det var så fågelskådning började för mig, säger han.

Bra område för fågelskådning

Enligt Bo Stjernbring är Velamsund ett tacksamt område om man vill se och fotografera fåglar.

– Just ormvråk är ganska vanligt här. Det är väl den vanligaste rovfågeln, och de här verkar ju ha övervintrat i området, säger han.

Bo Stjernbring lade upp bilden i Facebookgruppen Fåglar inpå knuten, där över 1 400 personer har gillat bilden inom ett dygn.