Blottare tillbaka i Rosenlundsparken

De senaste två åren har en blottare härjat i Rosenlunds­parken. Senast var i somras. Nu kan samma man vara tillbaka. Förra veckan blottade sig en man i rånarluva i parken.

  • Publicerad 00:00, 24 jan 2012

Återigen har en blottare synts i Rosenlundsparken.

Enligt en polisanmälan stod en man förra tisdagsförmiddagen vid ett elskåp på Siargatan i Rosenlunds­parken och blottade sig. Mannen hade på sig en rånarluva.

Polisen misstänker att det kan vara samma person som har synts vid upprepade tillfällen de senaste två åren. Senast var för ett halvår sedan.

– Vi tror att det är samma man eftersom han alltid täcker ansiktet, säger Britt-Inger Eriksson vid Södermalms närpolis.

Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp. Man ber folk som rör sig i området kring Rosenlundsparken att vara uppmärksamma.

– Om man ser någonting bör man larma oss med en gång. Det är så vi kan gripa honom, säger Britt-Inger Eriksson.

Jerzy Sarnecki är professor i kriminologi vid Stockholms universitet. Han menar att det inte är en slump att blottaren i Rosenlunds­parken ständigt återkommer.

– Han har antagligen någon anknytning till platsen. Han återkommer med all säkerhet eftersom han känner till området väl och vet hur han ska fly därifrån. Troligen bor eller arbetar ­mannen i närheten, säger han.

Jerzy Sarnecki tror inte att blottandet upphör förrän mannen grips.

– Blottare drivs av en starkt förvriden sexualitet där de får tillfredställelse av att visa sina könsdelar för främmande människor. Detta kommer inte bara att upphöra, säger han.

Här blottade sig en man i förra veckan.Foto: Johan Persson