Blottare på pendel åtalas – var uttråkad

En man i 25-årsåldern har åtalats för upprepade fall av sexuellt ofredande på pendeltåg i norra Stockholm. Han erkänner att han vid flera tillfällen onanerat framför flickor och unga kvinnor.

  • Publicerad 17:41, 18 jun 2018

Mannen som är i 25-årsåldern erkänner att han vid upprepade tillfällen onanerat framför flickor och unga kvinnor på pendeltågslinjer i norra Stockholm.

Gärningarna har fångats på övervakningskamera. Som orsak till sitt handlande säger han att det är spännande och att han är uttråkad, enligt förhörsprotokoll.

Blottning fångad på övervakningskamera på pendeltåg. Foto: Polisen/Förundersökningsprotokoll.

Åtalas för åtta sexuella ofredanden

Den misstänkte har nu åtalats för åtta fall av sexuella ofredanden. Ett av dessa ska ha skett på ett tåg vid Stationsvägen i Bro i april tidigare i år. Mannen ska ha tagit fram sitt könsorgan och onanerat framför en kvinna, samt hotat att döda henne.

Flera andra fall av blottning misstänkts ha ägt rum samma månad på pendeltåget mellan Märsta och Sollentuna station, där mannen senare greps av ordningsväktare. Även här ska det ha rört sig om onani framför flickor och kvinnor.

Blev chockade

Flera målsäganden chockades av mannens beteende och upplevde honom som mycket obehaglig.

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45