Blottare greps – onanerade framför polis

En misstänkt serieblottare greps i fredags i Farsta strand – då han onanerade framför en civilklädd kvinnlig polis. – Vi tog honom med brallorna nere, säger Henrik Karlsson på Farstapolisen.

  • Publicerad 11:57, 17 maj 2016

Flera kvinnor har under våren råkat ut för blottare i Farsta strand. Signalement har fått polisen att misstänka att en och samma man legat bakom samtliga fall. Och i fredags trillade han rakt i polisens fälla.

– Vi gjorde ett försök och skickade ut en ganska stor resurs med civilkädda kvinnliga poliser som gick runt i området. Efter ett tag dök det upp en man som gick in och ut ur ett skogsparti och betedde sig lite underligt, säger Henrik Karlsson, operativ koordinator på Farstapolisen.

Sen dröjde det inte länge innan mannen skred till verket. På en gångväg gick han hastigt ifrån en av poliserna. När han hade fått lite försprång la han sig enligt polisen på marken, väl synlig från gångvägen, och blottade sig.

– Han låg ner på marken och tillfredsställde sig själv framför ögonen på en av våra poliser, säger Henrik Karlsson.

Polisen uppger att mannen inte är straffad tidigare. Han misstänks nu för sju fall av sexuellt ofredande sen slutet av februari, alla i området kring Farsta strand.