Blött – och glatt – studentfirande i Kransen

Midsommarkransens elever tog studenten med blixtar och dunder – regnet öste ner och åskan mullrade. Men lika glada var studenterna för det. – Det känns sjukt bra, säger Hanna Berg som gick samhällsprogrammet.

  • Publicerad 13:58, 13 jun 2019

Hundratals kompisar, syskon, föräldrar och andra släktingar hade samlats på Midsommarkransens skolgård. Trots att regnet öste ner och åskan mullrade precis innan det var dags för utspringet var stämningen på topp.

Flera studentutspring i söderort har varit stökiga med glaskross och Pommac-sprutande. För att få ett lugnare firande stor skolans personal vid ingången på skolgården och samlade in flaskor.

Studenterna firades med konfetti, Pommac och bengaler. Foto: Christian Lärk

Men några flaskor slank igenom och flera studenter fick flaskor hällda över sig. Även konfetti, bengaler och visselpipor användes för att fira in studenterna.

Rekell Andersson, Hanna Berg och Erica Klevbo var glada. Foto: Christian Lärk

Hanna Berg och klasskompisarna Rekell Andersson och Erica Klevbo har gått samhälle, beteende och ledarskap och tyckte att det var toppen att springa ut, trots vädret.

– Det känns sjukt bra, säger Hanna Berg.

Till sommaren ska hon jobba på förskola, men vad som händer sedan vet hon inte, berättade hon för Mitt i innan festen fortsatte.

Luan Tekle firade studenten med familj och vänner. Foto: Johanna Kämpe

Luan Tekle har gått handelsprogrammet och har fått jobb i en butik.

– Det känns så bra i dag!

Stämningen när studenterna samlades på flaket var hög. Foto: Johanna Kämpe