Sofie Selling i en hel outfit som är köpt på second hand. Foto: Läsarbild Sofia Wigen

Bloppis – den moderna loppmarknaden

Nu är loppissäsongen i startgropen i Botkyrka men det finns fler sätt än det traditionella – Bloppis till exempel.

  • Publicerad 11:00, 24 mar 2017

Ett säkert vårtecken är starten för de olika loppmarknaderna som öppnar upp och de finns i alla möjliga olika varianter. Bakluckeloppis eller traditionell loppmarknad, storskaligt eller nischat. Eller varför inte den icke så traditionella loppistrenden – Bloppis.

Ordblandning

Bloppis är en ordblandning mellan blogg och loppis där personer säljer sina saker via nätet eller mobilen. Sofie Selling från Tullinge i Botkyrka är en av dem som har en bloppis.

– Det började med att jag tittade på andra bloggare. Där såg jag en tjej som hade gjort en video och gick runt och pekade på saker i sitt rum som var till salu. Jag tänkte att jag kunde göra likadant, att sälja saker på min blogg, säger Sofie Selling.


Mer om Botyrka: Ozan på rätt väg efter Pojkarna från Fittja


Sofie startade sin bloppis via sin blogg vid 10-års ålder och höll den aktiv i tre år. Idag har hon utvecklat sitt koncept och säljer istället saker via sitt instagramkonto, @bloppisfynd.

– Jag sålde som mest under förra året men nu har jag varit mindre aktiv ett tag, det får jag ändra på. Ofta brukar jag sätta ihop hela outfits som är till salu och fotografera det. Jag har ett brinnande intresse för foto så jag kombinerar gärna mitt bloggande och säljande med att göra bra bilder, säger Sofie.

Återvinning

När Sofie började att sälja saker fick hon kassar av grannar och bekanta med sådant som annars skulle slängas. Hon är mån av att saker återvinns och intresset var till en början en mer avancerad lek.

– Det roligaste med bloppisen är att jag får leka lite affär och fotografera produkterna. Min pappa är säljare och mamma brukade ta mig till olika second handbutiker så det ligger nog lite i generna, säger hon.

Minibuss målet

Sofie går andra året på gymnasiet och sparar pengar till en minibuss. När hon har pluggat klart ska hon ge sig ut på en fotoresa.

– Jag förväntar mig inte att kunna köpa minibussen på loppmarknad så jag behöver nog spara ihop ett litet kapital. Kanske har någon av mina följare en sådan till salu, säger Sofie och skrattar.

Fakta

Loppmarknader i Botkyrka

Hågelbyparken – Drive-in-loppis varje lördag och onsdag med start den 13 maj.

Tumba Gymnasium – 25 mars och 22 april.

Brantbrinks IP – Tullinge Fotboll arrangerar i september, datum ej bestämt.

Sofie Sellings bloppis – @bloppisfynd

Visa merVisa mindre