Foto: Mostphotos

Blomtjuvar bröt sig in i kassabod

Blomsterstöld i Myranområdet och några rattfyllor. Här är helgens blåljusrapport.

  • Publicerad 12:10, 19 apr 2021

Myranområdet, Blomsterlandet
Fredag
Inbrott. Personal på Blomsterlandet upptäcker vid 08-tiden på fredagsmorgonen att någon brutit sig in i en kassabod intill butiken. Åtta kanariepalmer, tre krukor och ytterligare fem växter har tillgripits. Varorna har ett värde på omkring 5 000 kronor.

Romgatan, Elgiganten
Lördag
Stöld. En man går in på Elgiganten i Romberga och tar en högtalare, värd 1 300 kronor. Mannen lägger högtalaren i sin väska och passerar sedan kassalinjen. Personalen fattade misstankar mot mannen och följde efter honom. Men när han konfronterades blev han aggressiv. Mannen försvinner från platsen till fots. Stölden har förmodligen fångats på film.

Simtuna
Lördag
Rattfylleri. Vid 01-tiden natten till lördag stoppar polisen en manlig förare i Simtuna utanför Enköping. Efter provtagning visar det sig att mannen hade 0,5 promille alkohol i utandningsluften. Mannen får sitt körkort omhändertaget och är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

Stockholmsvägen
Lördag
Drograttfylleri. En manlig förare stoppas vid 09.30-tiden på lördagsmorgonen av polis på Stockholmsvägen. Det visade sig att föraren, en man i 30-årsåldern, var påverkad av narkotika. Mannen misstänkt för drograttfylleri.

BLÅLJUS: Anhållen för misshandel gjorde motstånd vid gripande

Nyheter En man i 35-årsåldern gjorde motstånd då han greps, misstänkt för grov kvinnofridskränkning och belades med hand- och fotfängsel. Han anhölls senare av åklagare, misstänkt för bland annat två fall av...måndag 10/5 10:08