Hungrig? Sugen att äta middag tillsammans med matälskaren Edward Blom? Nu har du chansen. Foto: Malin Lööf © / Arkivbild

Blom bjuder på mat i kapad lägenhet på Östermalm

Matentusiasten Edward Blom kapar en lägenhet på Östermalm och bjuder obekanta på tysk middag.

  • Publicerad 15:23, 25 aug 2016

Det blir hemma hos-känsla när Edward Blom tillsammans med ett ölbryggeri bjuder tolv främlingar på sydtysk middag. Vem man är hemma hos förtäljer dock inte historien.

Hur är det att äta middag med okända personer?

– Det är trevligt och intressant. När man är på större fester hamnar man ju ofta placerad långt från folk man känner och har folk man inte träffat tidigare omkring sig, likaledes när man äter middag på herrklubbar och föreningar, så det är inget konstigt, säger Edward Blom i ett mejl.

Platserna är få, de sista sex biljetterna släpps två åt gången från klockan 14 den 26, 28 och 29 augusti på appen AirDine. Middagen är den 1 september.

Om du fick välja fritt, vad skulle du bjuda ett gäng Östermalmsbor på för mat?

– Ett gäng Östermalmsbor skulle jag gärna bjuda på något de inte brukar äta till vardags. Kanske hemlagad blodpudding, vilket är något helt annat än den man köper färdig i affärerna, stekt i gåsflott tillsammans med fläsk och äppelklyftor. Serverad med en flaska torr Madeira. Eller stekt nors som var jättepopulär mat på Östermalm så länge folk hade hembiträden, men som blivit ovanligt sedan folk måste rensa alla de små fiskarna själva.