Huset i full höjd. "Det är alltid folk för och folk som är emot" säger centrumägaren. Foto: Anders Björklund

Blandade åsikter om Grödinges första höghus

Mest positiva ord. Det var vad Mitt i fick höra på parkeringen nedanför Vårstas första höghus. Men på Facebook finns flera som uttrycker missnöje. Samtidigt jobbar ägaren för att hitta nya butiker till centrum.

  • Publicerad 13:25, 17 okt 2018

Inflyttningen beräknas ske till sommaren. Men sedan en tid tillbaka har Vårstas och Grödinges första höghus tagit höjd och form. Alla 14 våningar är på plats.

– I sommar vill vi också ha klart med hur det blir med restauranger och kafé. Inget är klart än, men det kommer att bli något, lovar centrumägaren Hürriyet Demirörs.

Än är det mörkt i det 14 våningar höga huset. Foto: Anders Björklund

Kafé och apotek

Utöver kaféplaner har han haft kontakt med ett par apotekskedjor och ett företag som säljer utrustning för hästar men också utrustning för andra djur berättar han.

Grannar till höghuset

Huset i Vårsta kommer att få 65 lägenheter och gemensam takterass med utsikt. När Mitt i talar med folk på parkeringen i centrum är det mest positiva ord om bygget. Bremorabon Alexandra Clase påtalar dock situtationen för de som bor i husen närmast centrum. Hürriyet Demirörs förstår den synpunkten.

– Jag kan förstå de som får ett höghus som granne. Men vi har också gjort solstudier som visar hur området påverkas. Om hus skulle bli utan sol för många timmar skulle vi inte fått bygga så här. Och det här är också något som behövs för området. Det är positivt för Vårsta och planerna överklagades aldrig, säger Hürriyet Demirörs.

Antalet p-platser

Ett par personer är också lite oroliga för hur det blir med parkeringar.

– Vi uppfyller kraven både vad gäller parkeringar för boende och parkeringar för bilar. Om vi uppfyller kraven så är det sedan upp till kommunen att ta fram ytterligare parkeringar, säger han.

Missnöje i Facebook-grupp

I Facebookgruppen Vi i Vårsta Grödinge går det att hitta fler som är missnöjda. ”Så obeskrivligt fult” skriver en av medlem under ett foto och ”Passar inte in i fina lilla Vårsta” en annan. Men även positiva röster hörs.

– Det är alltid folk för och folk som är emot,  säger Hürriyet Demirörs.