Foto: Mostphotos

Blåljusrapporten: Truck föll av lastbil

Lastbilschaufför slogs till marken av fallande truck. Brasa antändes och lämnades i Fjärdhundra. Man togs med stulen cykel innan stölden var anmäld. Så kort är listan på de senaste dagarnas brott i Enköping.

  • Publicerad 10:29, 17 apr 2020

Preem, Dr Westerlunds gata

Fredag 04.40

Arbetsmiljöbrott. En lastbilschaufför som körde trädgårdsjord på pall råkade ut för en arbetsplatsolycka tidigt på fredagens morgon. Då han skulle tanka en mindre truck som fanns med för att lasta av skulle tankas gick ett fäste av och trucken träffade mannen, en Enköpingsbo i 35-årsåldern, som togs med ryggsmärtor till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Vångavägen, Fjärdhundra

Torsdag kl 12-14

Allmänfarlig verksamhet. Då vittnen såg en brand på en åker nära Vångavägen tillkallades polis och räddningstjänst. Eftersom markerna var torra och det blåste kraftigt var risken för spridning uppenbar, men den spridningen kunde förhindras. Ganska snart kunde polis konstatera att elden uppstått sedan någon tänt eld på en hög sopor och sedan gått därifrån.

I samband med insatsen noterades också att på en närliggande tomt fanns en mängd bilar och avfall. Då en bäck rinner intill bedömdes finnas risk för att den skulle förorenas, vilket i så fall vore ett miljöbrott.

Bergsgatan

Onsdag 14.30

Cykelstöld. En cykelägare som ringde polisen för att anmäla sin cykel stulen från Örtagatan fick på onsdagen ett glatt besked. Redan innan anmälan var gjord hade tjuven tagits och cykeln var snart tillbaka till dess rätta ägare. Det snabba avslöjandet kunde göras eftersom polis såg en för dem välkänd person på cykel, stoppade denne och snabbt kunde fastställa att cykeln inte var hans. Mannen som togs med cykeln misstänks för häleri, alternativt stöld. Han är i 40-årsåldern, inte skriven i Enköping, men beskrivs trots det som hemmahörande i kommunen.

50 bilbatterier har stulits på kort tid

Nyheter Blev av med plånboken på Coop, ny batteristöld mot Återbruket och så en förare med fyrtal i brott.måndag 18/1 13:12

Smyckestjuv utgav sig för att vara sjuksköterska

Nyheter Fult är bara förnamnet. Åldringsbrott. Under söndagseftermiddagen utsattes en 95-årig kvinna för en fräck stöld – av en "sjuksköterska".måndag 18/1 12:07