Foto: Mostphotos

Blåljusrapporten: Körde fyrhjuling med ung passagerare - välte

Blåljusrapporten från gångna helgen blir längre för varje vecka. Denna helg finns stölder, drograttfylleri, inbrott, häleri och en trafikolycka bland det rapporterade.

  • Publicerad 11:37, 11 maj 2020

Sakta ökar brottsligheten för varje vecka. Det är några fler omhändertaganden för fylleri varje vecka, några fler drograttfyllor och något övrigt brott mer. Samtidigt beskriver polisen krogmiljön även denna helg som "lugn".

I Enköping bröts en ungdomsfest på Åsen upp av polis som släckte brasan och hällde ut spriten.

Här är helgens blåljusrapport:

Rombergsgatan

Fredag 23.00

Grov olovlig körning mm. En stockholmare i 30-årsåldern stoppades på fredagskvällen då han körde personbil i Enköping. Han blåste över gränsen för grovt rattfylleri och var även drograttfull. Dessutom saknade han körkort. Bilen togs i beslag av polisen.

Fannalundsvägen

Lördag 01.30

Drograttfylleri på moped. En pojke i 16-årsåldern fick lämna ifrån sig sitt körkort sedan han visat sig vara positiv på snabbtest på THC, som är den dominerande psykoaktiva komponenten i cannabis.

Bangårdsgatan

Natt fredag - lördag.

Stöld. En boende på Bangårdsgatan blev under natten mellan fredag och lördag bestulen på sin cykelvagn med innehåll till ett sammanlagt värde av 8.000 kronor. Den elcykel som vagnen satt fast i var fastlåst och lämnades kvar.

Bergsgatan

Lördag 20.10

Häleri. En man i 25-årsåldern som är välkänd hos polisen sedan tidigare sågs cyklande på Bergsgatan på lördagens kväll. Då polisen kontrollerade cykeln upptäcktes att ramnumret var manipulerat. Mannen hävdade att han köpt cykeln i god tro, men blev misstänkt för häleri och cykeln togs i beslag.

Industrivägen, Örsundsbro

Söndag 16.40

Trafikolycka. Då en man i 40-årsåldern körde fyrhjuling med en pojke i sjuårsåldern som passagerare i Örsundsbro välte hela ekipaget. Mannen togs till Akademiska i Uppsala med höftsmärtor, men inget var brutet. Pojken hade ont i huvudet.

– Vi åkte ner till värmeverket och skulle vända där, då välte 4-hjulingen, berättar mannen.

Det finns inga misstankar om rattfylleri, men en anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats.

Husby-Sjutolft, Ekolsund

Söndag 15-23

Grovstöld. Då en boende kom hem vid 23-tiden på söndagskvällen var en ytterdörr uppbruten. Tjuvar hade varit i bostaden och tagit bland annat en högtryckstvätt, vinkelslip, dator och telefon. Totalt värde på det stulna har beräknats till 28.000 kronor.

50 bilbatterier har stulits på kort tid

Nyheter Blev av med plånboken på Coop, ny batteristöld mot Återbruket och så en förare med fyrtal i brott.måndag 18/1 13:12

Smyckestjuv utgav sig för att vara sjuksköterska

Nyheter Fult är bara förnamnet. Åldringsbrott. Under söndagseftermiddagen utsattes en 95-årig kvinna för en fräck stöld – av en "sjuksköterska".måndag 18/1 12:07