Foto: Mostphotos

Blåljusrapport: Spikmatta stoppade biltjuv

Det skulle vara en ren rutinkontroll. Fast bilisten stannade inte. Spikmatta lades ut, bilisten försökte köra vidare på fälgen, men kom inte långt.

  • Publicerad 10:31, 14 apr 2020

Påskhelgen har i coronans tid varit särdeles lugn, särskilt i krogmiljön.

Många hade stängt, andra stängde tidigt.

– Vi ställde om så att polisen i stället kunde fokusera på trafiken, berättar Johan Sedin på polisen i Enköping/Håbo.

Det gav resultat. Femton körkort omhändertogs och en rad övriga fortkörningar och mindre trafikbrott uppdagades.

– Ungefär hälften av de som fick lämna ifrån sig körkorten var fortkörare, övriga hade droger eller alkohol över det tillåtna i kroppen, säger Johan Sedin.

(Den som kör mer än 30 km i timmen för fort blir av med körkortet, på 30-väg räcker att det är 20 km/tim för fort).

Det var vid en rutinkontroll på natten mellan långfredag och påskafton som den misstänkta biltjuven körde över en spikmatta.

Ekolsund E18

Påskafton 00.01

Tillgrepp av fortskaffningsmedel mm. När polisen vid midnatt gav tecken åt en förare av en personbil att stanna löd bilisten inte utan fortsatte färden mot Enköping. En spikmatta lades ut i Annelund och vid Romberga tog färden slut. Då hade bilen gått på fälgarna så det rök om det en tid.

Bilföraren visade sig vara en man från Stockholm i 30-årsåldern som anhölls efter förhör.

Bilen är stulen i Stockholm och mannen blev misstänkt för en rad andra brott såsom vårdslöshet i trafik, rattfylleri och vägran att stanna på polismans tecken.

Lådö Sparrsätra

Påskdagen

Stöld. En åtta meter lång kärra för djurtransport värd cirka 170.000 kronor har stulits i Lådö. Släpet är rött med gult kapell där kossor finns avbildade. Kärran tros ha tagits med hjälp av en större lastbil då vissa spår konstaterats på platsen.

Resecentrum

Annandag påsk

Stulen bil hittad. En bil som stals på Örtagatan den 28 februari har återfunnits. Det var ägaren själv som hittade bilen på parkeringen vid järnvägsstationen. Bilen var skadad och togs till verkstad.

50 bilbatterier har stulits på kort tid

Nyheter Blev av med plånboken på Coop, ny batteristöld mot Återbruket och så en förare med fyrtal i brott.måndag 18/1 13:12

Smyckestjuv utgav sig för att vara sjuksköterska

Nyheter Fult är bara förnamnet. Åldringsbrott. Under söndagseftermiddagen utsattes en 95-årig kvinna för en fräck stöld – av en "sjuksköterska".måndag 18/1 12:07