Foto: Mostphotos

BLÅLJUSRAPPORT: Krockade med container i Örsundsbro

En man på fyrhjuling misstänks för ett flertal brott. Då polis försökte stoppa honom flydde han och krockade med en container. I övrigt i blåljusrapporten från måndagen: inbrott, drogbrott och stöld.

  • Publicerad 15:08, 24 maj 2022

Gustav Daléns gata

Måndag

Inbrott. På måndagsmorgonen upptäcktes att ett företag på Gustav Daléns gata i Enköping drabbats av inbrott. Okänd gärningsman har brutit upp ett fönster, tagit sig in i lokalen och tillgripit gods. Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning.

Örsundsbro

Måndag 12.30

Grov olovlig körning mm.

Då en polispatrull skulle kontrollera en fyrhjuling som kördes i de centrala delarna av Örsundsbro försökte föraren köra ifrån dem. I sitt flyktförsök körde föraren in i en container och när patrullen sedan försökte få kontroll på föraren satte han sig till kraftigt motvärn.

Det visade sig att föraren hade återkallat körkort och det anträffades misstänkt narkotika på föraren. Han blev misstänkt för flera brott; grov olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott (eget bruk), ringa narkotikabrott (innehav) och våldsamt motstånd.   

Sämskarbogatan

Måndag

Drogbrott. Vid en husrannsakan som polis gjorde på Sämskarbogatan, då två personer skulle hämtas in till förhör, anträffades misstänkt narkotika, som togs i beslag.

Litslena-Hällby

Måndag kväll

Stöld. En katalysator har stulits från en personbil i Litslena-Hällby.

Grillby/Skolsta

Måndag morgon

Drogbrott. Tidigt på måndagsmorgonen stoppades och kontrollerades ett fordon mellan Grillby och Skolsta. Föraren, en man född på 80-talet, visade tecken på narkotikapåverkan och medtogs för provtagning. Snabbtest visade positivt på amfetamin.

Med siktet på att styra

Nyheter Jesper Englundh står överst på Socialdemokraternas valsedlar i Enköping. – Jag tycker att vi har ett bra debattklimat i Enköpingspolitiken, säger han.lördag 13/8 8:09

Gator kartläggs – av Enköpingsborna

Nyheter Samla frukt i App. Enköpings vägnät ska inventeras med hjälp av mobilspel 110 kilometer gång- och cykel­vägar i Enköping har kartlagts – av Enköpingsborna – med hjälp av ett mobil­spel. Nu står kommunens gator på tur.fredag 12/8 13:56