Foto: Mostphotos

BLÅLJUSRAPPORT: Inbrott, bedrägeri och försök till misshandel

Visst undrar man ibland? Vem är det som kan försöka lura en 88-årig kvinna på pengar, vem drar kniv för att man är osams, vem gör inbrott hos hembygdsföreningen?

  • Publicerad 10:27, 21 sep 2020

Söndag

Litslena

Stöld genom inbrott. Litslena Hembygdsförening har drabbats av ett inbrott. Tjuvarna bröt upp ett fönster, tog sig in genom fönsterhålet, tog med sig gasolflaska, kassaskåp och en chiffonjé, och gick ut genom ytterdörren. Det stulna har värderats till 3.000 kronor.

Lördag

Svinnegarns småbåtshamn

Stöld. På lördagen upptäcktes en stöld som begåtts under den senaste månaden i småbåtshamnen. En Yamaha-motor på 15 hästkrafter och två träåror har stulits från en båt. Totalt värde 21.500 kronor.

Fredag 17.30

Linbanegatan

Brand i lägenhet. Sedan en boende råkat slå på spisen medan en vattenkokare stod på den blev det kraftig rökutveckling i en lägenhet på Linbanegatan i fredags eftermiddag. Då mannen återkom till lägenheten efter att ha gått ner i porten för att släppa in en bekant vällde rök ut då han kom tillbaka. Han kunde inleda släckandet med brandsläckare och filt innan räddningstjänsten tog över. Mannen blev svårt medtagen av chock och rökindrag, men klarade sig från andra skador.

Fredag

Lillsidan, Teknikplanen.

Försök till misshandel. Då två personer blev osams drog den ene kniv mot den andre och högg för att skada. Den attackerade lyckades fly och larmade polis, som snart kunde gripa den misstänkte. Han är i 20-årsåldern, bor i Enköping och är känd av polisen sedan tidigare. Han anhölls senare av åklagare.

Fredag morgon

Centrala Enköping

Bedrägeri. En 88-årig kvinna i Enköping fick veta att hon skulle få en ny telefon av Tele 2. Men det var förstås inte Tele 2 som ringde. Kort efter samtalet dök en yngre kvinna upp hos 88-åringen, presenterade sig som "Josefin" och skulle lämna över telefonen. Det skulle bara kosta 20 kronor. 88-åringen skulle då knappa in sitt kontonummer och kod för att föra över 20 kronor. Då insåg "Josefin" att hon "glömt" kvinnans nya telefon i bilen och skulle gå för att hämta den men kom inte tillbaka. 88-åringen kontaktade senare sin bank, det är inte fastslaget om några pengar stulits från kontot.

Får fängelse för penningtvätt

Nyheter Enköpingsbo. Döms till 1 år och 6 månader En man hemmahörande i Enköpings kommun, döms till fängelsestraff efter att ha tagit emot och skickat vidare pengar i syfte att dölja att pengarna kom från brottslig verksamhet.måndag 19/10 13:19