Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Stöld, inbrott och en stulen lastbil

En lastbilschaufför försökte springa ifrån polisen vid Ekolsund. Det gick inte alls. Sedan han fångats in blev han misstänkt för en rad brott.

  • Publicerad 10:15, 29 okt 2020

När polisen guidade in honom på avfarten från E18 vid Ekolsund svängde han in. Han stannade också på anmodan.

Fast där tog samarbetsviljan slut.

Mannen försökte springa därifrån, men blev snart upphunnen av polis.

Klockan var omkring halv fem på torsdagsmorgonen då mannen, som är i 25-årsåldern kunde gripas.

Först blev han misstänkt för våldsamt motstånd, därefter för att han tycktes vara narkotikapåverkad.

Då lastbilen undersöktes visade det sig att den var stulen i november 2019 och nu hade falska, polska, registreringsskyltar i stället för sina riktiga svenska.

I lastbilen fanns flera andra registreringsskyltar, men också fordonsdelar och plastdunkar med diesel – allt det tros vara stulet.

Dessutom bar mannen kniv och misstänks således även för brott mot knivlagen.

Idrottshuset

Tisdag 18-19.30

Stöld. En elscooter som stod låst med vajerlås utanför Idrottshuset stals på tisdagens kväll. den är värd cirka 3.900 kronor.

Svartkärret

Upptäckt onsdag

Inbrott. En fritidshusägare upptäckte att det varit inbrott i två förråd på tomten under den senaste veckan. Tjuvarna har tagit en högtryckstvätt, skruvdragare, vinkelslip och vattenpass. Inget värde finns rapporterat.

Westerlundska inför fjärrundervisning – igen

Nyheter Westerlundska gymnasiet övergår till att delvis undervisa på distans. Bland annat för att minska trängseln i skolan matsal. – Det finns en oro både bland elever och personal, säger Carina Westh som...torsdag 26/11 11:41

Bestulen på golfklubbor? Se hit!

Nyheter Golfklubbor som tros vara stulna har hittats. En man misstänks ha misshandlat en kvinna. Det är något av dagens blåljusrapport.torsdag 26/11 10:54