BLÅLJUS: Småpyromaner kan vara fast

Flera mindre bränder har setts i Bålsta den senaste tiden. De kan ha ett samband, menar polisen. – Vi vet inte om de hänger ihop, men den som gör sånt här kan inte ha en aning om vilka följder det kan få, säger Jonas Rickeborn, samordnare på polisen.

  • Publicerad 14:13, 15 mar 2021

Stockholmsvägen

Lördag 17.30

Skadegörelse. Vittnen såg två pojkar tända eld på växter under en järnvägsbro i Bålsta. Den lilla branden var släckt när räddningstjänsten kom till platsen, men polisen tog fallet på stort allvar, väl medvetna om att det varit flera mindre bränder den senaste tiden.

Och – efter sökande med hjälp av hund fick polisen tag på de två som tros ha tänt på under järnvägsbron, två minderåriga pojkar.

Bland bränder den senaste tiden finns: 5/3 kl 17 på Granåsvägen, 9/3 02.00 Dalgården, 10/3 eftermiddag på två ställen på Sågarbacken – och sedan alltså 13/3 kl 17.30.

Gropenvägen, Skokloster

Natt till söndag.

Stöld ur bil. BMW-ägare, ni vet det säkert redan, men er utrustning i bilarna är stöldbegärlig och ni är hårt drabbade. Den här helgen har två BMW-ägare drabbats, dels i Skokloster där tjuvar krossade en sidoruta och stal ratt och instrumentpanel, dels på Flygelvägen där ratten stals från en BMW. I det senare fallet syntes ingen åverkan som avslöjade hur gärningsmännen tagit sig in i bilen.

Klövervägen

Upptäcks lördag

Inbrott. Vid ett inbrott i ett förråd stals maskiner till ett värde av 13.500 kronor. Bland det stulna finns en slagborr, skruvdragare och spikpistol – samt en hockeybag.

Det här är coronaläget i Upplands-Bro just nu

✔ Så många bekräftade fall ✔ Antalet som fått vaccin I Upplands-Bro har den senaste veckan 102 nya bekräftade fall av covid-19 konstaterats.fredag 9/4 11:36

BLÅLJUS: Stöld och inbrott

Ständigt dessa stölder ur containrar på byggarbetsplatser. Nu har det hänt igen.torsdag 8/4 14:45