Ågatan/Österleden

Nyårsafton kl 22

Framkallande av fara för annan. Från sin bil sköt de raketer på nyårsafton. En raket träffade en bil på Ågatan och gjorde skador på framför allt motorhuven. Raketskjutarna skyndade sig därifrån, men den beskjutne bilisten följde efter och ringde polis.

Eftersom det 1) var en mycket lugn nyårsafton, och 2) fanns många poliser ute kunde de snabbt upptäcka bilen och på Österleden tog färden slut.

Ni som studerat raketvetenskap och gissat på att personerna i bilen var unga, pojkar (nåja, "män") och boende i Enköping, ni har rätt på alla tre punkter.

Två personer, 18 och 19 år, är nu misstänkta för "Framkallande av fara för annan" (alternativt "Ofredande") samt skadegörelse.

Torstunavägen/Åkerbygatan/Långgatan

Lördag

Drograttfylleri x 3. En man i 25-årsåldern som körde bil på Torstunavägen på lördagens morgon misstänks för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen är skriven i Enköpings kommun.

En 35-årig Västeråsare misstänks för samma sak sedan hans bil stoppats av polis på Åkerbygatan vid 11-tiden på lördagens förmiddag.

En blott 18 år ung man med tämligen nytt körkort fick lämna ifrån sig det för vidare utredning några timmar in på lördagsdygnet sedan han stoppats på Långgatan inne i centrala Enköping och blivit misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott, eget bruk.

Badhusgatan

Nyårsafton - nyårsdagen

Inbrott i bil. En bil som stod parkerad på Badhusgatan över nyårsnatten utsattes för skadegörelse och tjuvar tog sig in genom ett fönster och stal fiskeutrustning värd 4.000 kronor ur bilen.

Torggatan, Enköping

Ons 30/12

Inbrott i förråd. Flera förråd på Torggatan har utsatts för inbrott. So mest kom tjuvarna över gods för nästan 22.000 kronor på ett ställe (golfutrustning och utegrill bl a). Även på Bergsgatan har det varit inbrott i källarförråd under helgerna, då stals bland annat två minicyklar.