Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Sköt raketer mot bil – åkte fast

Två personer 18 och 19 år tyckte det var en bra idé att skjuta raketer mot allmänhet på Ågatan. Den vars bil träffades höll inte med – och snart hade polisen stoppat duons framfart. I Blåljusrapporten också: Inbrott och drograttfyllor. I övrigt har poliser som arbetat under helgerna rapporterat om ett lugn runt nyår som de aldrig upplevt förut.

  • Publicerad 11:44, 4 jan 2021

Ågatan/Österleden

Nyårsafton kl 22

Framkallande av fara för annan. Från sin bil sköt de raketer på nyårsafton. En raket träffade en bil på Ågatan och gjorde skador på framför allt motorhuven. Raketskjutarna skyndade sig därifrån, men den beskjutne bilisten följde efter och ringde polis.

Eftersom det 1) var en mycket lugn nyårsafton, och 2) fanns många poliser ute kunde de snabbt upptäcka bilen och på Österleden tog färden slut.

Ni som studerat raketvetenskap och gissat på att personerna i bilen var unga, pojkar (nåja, "män") och boende i Enköping, ni har rätt på alla tre punkter.

Två personer, 18 och 19 år, är nu misstänkta för "Framkallande av fara för annan" (alternativt "Ofredande") samt skadegörelse.

Torstunavägen/Åkerbygatan/Långgatan

Lördag

Drograttfylleri x 3. En man i 25-årsåldern som körde bil på Torstunavägen på lördagens morgon misstänks för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen är skriven i Enköpings kommun.

En 35-årig Västeråsare misstänks för samma sak sedan hans bil stoppats av polis på Åkerbygatan vid 11-tiden på lördagens förmiddag.

En blott 18 år ung man med tämligen nytt körkort fick lämna ifrån sig det för vidare utredning några timmar in på lördagsdygnet sedan han stoppats på Långgatan inne i centrala Enköping och blivit misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott, eget bruk.

Badhusgatan

Nyårsafton - nyårsdagen

Inbrott i bil. En bil som stod parkerad på Badhusgatan över nyårsnatten utsattes för skadegörelse och tjuvar tog sig in genom ett fönster och stal fiskeutrustning värd 4.000 kronor ur bilen.

Torggatan, Enköping

Ons 30/12

Inbrott i förråd. Flera förråd på Torggatan har utsatts för inbrott. So mest kom tjuvarna över gods för nästan 22.000 kronor på ett ställe (golfutrustning och utegrill bl a). Även på Bergsgatan har det varit inbrott i källarförråd under helgerna, då stals bland annat två minicyklar.

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Nyheter Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas...fredag 15/1 11:36