Foto: Mostphotos

Blåljus: Skadegörelse, stöld och grovt rattfylleri

Bålsta har blivit ett lugnare ställe. Inga våldsbrott har begåtts den här helgen heller och polisen hade få ingripanden. I krogmiljön var det mycket folk och mycket fylleri, men en god stämning, enligt polisen. Fast några brott skedde i Håbo kommun.

  • Publicerad 12:10, 31 aug 2020

Skokloster

Måndag 06.30

Skadegörelse. En lantbrukare som kom till sin maskin på en åker i Skokloster tidigt på morgonen fann att någon tömt två brandsläckare över maskinen med risk för lackskador som följd.

Gärdesvägen

Söndag 19.30

Skadegörelse mm. En aggressiv man med utdragbar batong var aggressiv och slog sönder saker på söndagskvällen. Då polis kom till platsen hade han slagit sönder glasrutan i en altandörr. Mannen är i 20-årsåldern och inte skriven i Håbo. Han var kraftigt påverkad av narkotika.

Centrumleden

Söndag 00.55

Grovt rattfylleri. En man i 30-årsåldern har häktats sedan han testats för alkohol och visat sig ha druckit alldeles för mycket. Mannen är från Lettland och har ingen fast adress i Sverige och på grund av risken att han skulle fly för att undvika straff ansågs så stor att han häktades.

Bålsta Centrum

Lördag-söndag

Stöld. När en BMW-ägare som parkerat i centrum nära bygget av nya Coop kom till sin bil på söndagen saknades kylargrillen.

Lillsjörännan, Bålsta

Torsdag

Stöld. En person som var inne och handlade under cirka en halvtimme har anmält en stöld på cirka 30.000 kronor. Några tjuvar kommer sannolikt aldrig gripas och gissningsvis kommer ärendet läggas ner tämligen omgående. Den bestulna personen lämnade märkesvaror som en handväska värd 15.000 kronor, kamera och kontanter i bilen men glömde att låsa, enligt anmälan.

Höstens aktiviteter på Torget 4 är klara – här är programmet

Teknikbuss, anhöriggrupper och föreläsningar Nu drar höstens program för Upplands-Bros äldre och dig med stödbehov igång på Torget 4 i Kungsängen.onsdag 30/9 15:54

BLÅLJUS: Hundattack, kvinnomisshandel och singelolycka

En femåring bets av en hund då han var ute och cyklade. En kvinna blev slagen av en man hon lever i en relation med. Och en påverkad man i 20-årsåldern köäde i diket. Där är något av blåljusrapporten...tisdag 29/9 10:36