Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Skadegörelse och knivviftande

Knivbrott och stölder, men inga våldsbrott anmälda. Så ser blåljusrapporten från påsken 2021 ut i Bålsta.

  • Publicerad 15:10, 6 apr 2021

Ullevivägen

Tisdag 00.15

Brott mot knivlagen. En ungdom sågs och hördes agera aggressivt, enligt vittnen, på Ullevivägen. Polispatruller kontrollerade honom och fann att han, som vittnen sagt, bar kniv. Eftersom han också var påverkad av alkohol bedöms brottet som grovt.

Lillsjörännan

Måndag 21.00-21.15.

Skadegörelse. En Audi av nyare modell utsattes för omfattande skadegörelse då någon rispade i lacken på bilens alla sidor samt på taket. Kostnader för omlackering mm har bedömts bli c.a 60.000 kronor.

Styrbordsvägen

Lördag

Stöld. Under lördagen både stals och hittades en moped i Bålsta. Den hade stått parkerad och låst vid bostaden, men kunde snart hittas oskadad i närheten.

Häggeby

Långfredag

Grov stöld. Mellan 11.20 och 14.55 tog sig någon in i en bostad på Rölunda gård genom att slå sönder ett fönster kunde tjuvar ta sig in och stjäla föremål. Teknisk undersökning gjordes under tisdagen.

En vecka med sprängningar längs Kockbackavägen

Kommunen bygger gång- och cykelväg. Under nästa vecka så kommer det sprängas längs med Kockbackavägen med anledning av kommunens gång- och cykelvägsbygge. Det hela påbörjas på måndag och pågår till fredag.fredag 16/4 17:40

Spridningen av covid minskar i Upplands-Bro

✔ Och så många har fått vaccinet. Antalet bekräftade fall av covid-19 i Upplands-Bro minskade under den senaste veckan. Samtidigt redovisas att 13 procent av kommunens invånare fått minst en dos av vaccinet.fredag 16/4 10:29