Foto: Mostphotos

Blåljus: Se upp för vilt / Skolbrand var hotande nära / Golvsabb på Skolparkscenen

Ett gott råd i höstmörkret: Kör försiktigt, det är massor av vilt ute och mörkret kommer tidigt.

  • Publicerad 14:57, 1 okt 2020

Onsdag 06.20

Altuna

Älgolycka. Nu är den värsta tiden för viltolyckor. I Altunatrakten körde en personbil in i en älg. Bilen fick mindre skador, föraren klarade sig, men älgen gick det sämre med. Den tog sig från platsen, men hittades två timmar senare död av eftersökande jägare.

Måndag 15.15

Korsängsskolan

Försök till mordbrand. En rådig och snabb vaktmästare gjorde en stor insats då han släckte en brand inne på Korsängsskolan. Någon hade tänt eld på en påse sopor och ställt den på en bänk inne i skolan. Klassrummen var fyllda med elever, det var mitt under en skoldag. Men vaktmästaren reagerade direkt då larmet kom och kunde släcka med en brandsläckare. Händelsen rubriceras polisiärt som försök till mordbrand.

Natt lördag-söndag

Bahcostaden, Fannalundsvägen

Stöld. Två markvibratorer, värda cirka 20-25.000 kronor, stals från en byggarbetsplats i helgen. De båda vibratorerna tillhörde ett uthyresföretag.

Helgen

Skolparksscenen

Skadegörelse. En bit av golvet på Skolparksscenen mitt i Enköping har förstörts av okända. Kostnaden för att åtgärda är 2.000 kronor, något sam drabbar Enköpings kommun.

Får fängelse för penningtvätt

Nyheter Enköpingsbo. Döms till 1 år och 6 månader En man hemmahörande i Enköpings kommun, döms till fängelsestraff efter att ha tagit emot och skickat vidare pengar i syfte att dölja att pengarna kom från brottslig verksamhet.måndag 19/10 13:19