Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Sadlar, grävmaskiner och teveapparater var tjuvarnas mål

Grävutrustning för uppemot en miljon kronor stals i helgen i Bålsta. Däremot misslyckades ett bedrägeriförsök tack vare en rådig kvinna och sadeltjuvar vände hem tomhänta från Bålsta.

  • Publicerad 10:56, 21 sep 2020

Lördag - söndag

Krägga ridhus

Försök till stöld. Sadeltjuvar härjar i Mälardalen. Natten mellan lördag och söndag tog de sig in i stallet vid Krägga ridhus, bröt upp en dörr och tog sig in i sadelkammaren, men så vitt känt stals inget.

– Vi är väldigt tacksamma för minsta observation som kan sättas i samband med dessa sadelstölder, säger Jonas Rickeborn på polisen.

Lördag - söndag

Kalmarleden

Grov stöld. Tjuvarna som tog sig in på ett inhägnat område genom att klippa upp ett hänglås nära Gyproc i Bålsta tros ha haft en trailer med sig. Hur skulle de annars få med sig två grävmaskiner, diverse skopor till grävarna, en asfaltsfräs samt en sorteringsgrip? Värdet på det stulna är någonstans mellan 700.000 och en miljon kronor. Brottet skedde mellan lördag klockan 15 och söndag kl 12, sannolikt nattetid.

Natt fredag-lördag.

Tallbovägen

Grov stöld. mellan kl 19 på fredagen och kl 8 på lördagens morgon tog sig okända in i en villa och stal fyra 55-tums teveapparater och en playstation till ett totalt värde av 40-45.000 kronor. Ingen åverkan tycks vid en första inspektion ha gjorts på villan.

Helgen

Bålsta

Bedrägeriförsök. En man som sa sig ringa från Intrum Justitia för att hjälpa till var egentligen i färd med ett bedrägeriförsök. Han berättade för Bålstakvinnan som han ringt upp att hon riskerade att hamna hos Kronofogden eftersom hon inte betalat 12.000 kronor för den telefon hon köpt. Men hon hade inte köpt någon mobiltelefon. "Oj då, då ska jag hjälpa dig, logga bara in på ditt konot...". Ungefär så försökte han, men kvinnan var alert och la på luren i stället.

– Rådigt av henne att inte gå på en sån ful bluff, säger Jonas Rickeborn vid Polisen.

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45