Foto: Mostphotos

BLÅLJUS-rapport: Lastbil körde in i polisbil på E18

En lastbilschaufför i 40-årsåldern misstänks ha varit påverkad av narkotika då han körde in i en polisbil på motorvägen. Här är blåljusrapporten från helgen.

  • Publicerad 12:14, 21 dec 2020

Pendeltågsstationen

Söndag 18.30.

Ringa vapenbrott. Vid visitation av en man i 20-årsåldern konstaterades att han bar pepparspray på sig. Det bedöms som ringa vapenbrott och sprayen omhändertogs av polisen.

Rådjursvägen

Upptäcks söndag

Stöld. En EU-moped av märket Silerstone stals i helgen då den stod fastlåst i en carport i Bålsta. Kvar på platsen låg bara en avkapad vajer.

E18, Bålsta

Lördag 11.33

Vårdslöshet i trafik mm. Sedan en patrull i civil polisbil stoppat en personbil på E18 körde en lastbil in i polisbilen. Polisbilen stod i högerfilen och hade blåljus på. All polispersonal var ur bilen då den blev påkörd.

Lastbilschauffören, en man i 40-årsåldern misstänks ha varit påverkad av narkotika och är även misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Han togs till Akademiska sjukhuset med lindriga smärtor, men kunde inte höras då. Lastbilen tillhör ett företag i Norrtälje, men det är inte känt om föraren körde privat eller i tjänst.

Polisbilen fick omfattande skador, men inga andra personskador orsakades.

Bilisten som stoppats var nykter och hade inte begått någon hastighetsöverträdelse och kunde således få köra vidare.

Vipvägen

Torsdag/fredag

Stöld. En röd vespa stals ur en garagelänga i förra veckan. Vittnen hade sett hur någon dragit en vespa i närheten under torsdagen och sökandet efter vespan blev lyckosamt. Den stod mellan två husvagnar med tradigt tändningslås, men i övrigt i tämligen oskadat skick.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38