Pendeltågsstationen

Söndag 18.30.

Ringa vapenbrott. Vid visitation av en man i 20-årsåldern konstaterades att han bar pepparspray på sig. Det bedöms som ringa vapenbrott och sprayen omhändertogs av polisen.

Rådjursvägen

Upptäcks söndag

Stöld. En EU-moped av märket Silerstone stals i helgen då den stod fastlåst i en carport i Bålsta. Kvar på platsen låg bara en avkapad vajer.

E18, Bålsta

Lördag 11.33

Vårdslöshet i trafik mm. Sedan en patrull i civil polisbil stoppat en personbil på E18 körde en lastbil in i polisbilen. Polisbilen stod i högerfilen och hade blåljus på. All polispersonal var ur bilen då den blev påkörd.

Lastbilschauffören, en man i 40-årsåldern misstänks ha varit påverkad av narkotika och är även misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Han togs till Akademiska sjukhuset med lindriga smärtor, men kunde inte höras då. Lastbilen tillhör ett företag i Norrtälje, men det är inte känt om föraren körde privat eller i tjänst.

Polisbilen fick omfattande skador, men inga andra personskador orsakades.

Bilisten som stoppats var nykter och hade inte begått någon hastighetsöverträdelse och kunde således få köra vidare.

Vipvägen

Torsdag/fredag

Stöld. En röd vespa stals ur en garagelänga i förra veckan. Vittnen hade sett hur någon dragit en vespa i närheten under torsdagen och sökandet efter vespan blev lyckosamt. Den stod mellan två husvagnar med tradigt tändningslås, men i övrigt i tämligen oskadat skick.