Polis avbröt jakt på mc-förare som trots det kunde gripas. Foto: Mostphotos

Blåljus: Polisjakt på mc-förare avbröts

En mc-förare är misstänkt för sex brott sedan han flytt då polis uppmanat honom att stanna. Han kunde trots det gripas senare. Dessutom ett narkotikabrott och en stulen snöslunga.

  • Publicerad 18:02, 26 aug 2018

Lördag ca 1800-ca2230

Ekolskrog, länsväg 263 samt Jättorpsvägen i Bålsta

Grov olovlig körning med mera.

Vid 18-tiden på lördagen skulle en polispatrull kontrollera en mötande motorcykel och dess förare i Bålsta. Då motorcykeln var avställd och dess ägare saknade körkort vände polisen och skulle stoppa mc-föraren, men denne körde ifrån polisen.

Färden genom rondellen vid Shell i Bålsta gjordes på ett sådant sätt att det blev misstanke om vårdslöshet i trafik.

Mc:n kör sedan i hög hastighet ut på gamla Enköpingsvägen, numera länsväg 263. Patrullen avbryter förföljandet med hänsyn till hastighet och trafikintensitet på vägen.

Men sedan vittnen anmält att en motorcykel fanns övergiven på en grusväg och påolis påträffat en man i Ekolskrog som stämde överens med signalementet kunde han gripas och motorcykeln tas i beslag.

Mannen är i 40-årsåldern och bor inte I Enköping eller Håbo. Han är misstänkt för sex brott: Grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, undenlåtenhet att lyda polisman, brukande av avställt fordon samt drograttfylleri och narkotikabrott.

Onsdag-Fredag (anmält Lördag)

Prästkragevägen Bålsta

Stöld. En snöslunga har stulits från en tomt på Prästkragegatan någon gång i slutet av veckan. En snöslunga som stod på garageuppfarten försvann medan ägaren var bortrest ett par dagar. Snöslungan är av märket Stiga, 420T, silverfärgad.

Söndag 03:18

Bålsta

Narkotikabrott, Innehav av narkotika.

När en personbil stoppades blev en 20-årig Håbobo som var passagerare i bilen misstänkt för brott och visiterades. Då påträffades ett antal påsar som mannen själv uppgav innehöll bland annat kokain. Han var positiv på snabbtest.

Tjugo personer borta från Finnstaskolan

Rekordhög sjukfrånvaro inom skolan: "Det finns inga vikarier" Covid-19 och den rekordsnabba spridningen av omikronvarianten har drabbat Upplands-Bros skolor och förskolor hårt. Just nu är en omfattande del av skolpersonalen hemma i sjukdom eller i karantän.måndag 17/1 17:04