Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: När en rattfull bilförare gripits tog en annan över

Två män är misstänkta för att ha kört bil starkt påverkade av alkohol. Sedan polisen gripit den ena tog en passagerare över ratten – och greps även han. I Blåljusrapporten även båtstölder och en ungdomsfest som upplöstes.

  • Publicerad 10:04, 17 maj 2021

Bredsand

Natt lördag-söndag

Fylleri mm. En hemmafest i Bredsand där ett antal ungdomar samlats bröts upp av polis vid 23-tiden på lördagskvällen. Stöket i området fortsatte dock och när polis var tillbaka 01.20 blev bland annat en 15-årig pojke omhändertagen för fylleri. Hanm gjorde våldsamt motstånd innan han kunde köras hem till vårdnadshavare.

Riksväg 55 mot Strängnäs

Lördag 16.30

Grovt rattfylleri. Allmänhet rapporterade att en bil kördes vingligt på väg 55 mellan Enköping oich Svinnegarn. Polis stoppade boilen och föraren blåste 0,51 milligram alkohol pr liter utandningsluft, det vill säga just över gränsen för grovt rattfylleri. Mannen, en utländsk medborgare i 30-årsåldern utan fast adress i Sverige, togs med och anhölls för att senare bli häktad på grund av flyktfaran.

En annan polispatrull kallades till platsen för att ta hand om bilen – men då de kom fram hade en av passagerarna, även han utländsk medborgare, börjat köra därifrån. Även han fick blåsa och mätaren visade 0,49, det vill säga just under gränsen för grovt rattfylleri. Denne man, i 20-årsåldern och släkting till den andre, anhölls även han, men släpptes då han har fast adress io Sverige.

Efter den andra misstänkta fyllestyrningen omhändertogs bilnycklarna.

Sjövägen, Ekolsund

Natt till fredag

Stöld. En båt stals genom att angöringsfästet kunde tas loss. Båten var fastlåst i bryggan med godkänt lås. Båten, en Silver Fox 485 med 50 hästars Yamahamotor återfanns senare med flra skador.

Enköpings hamn

Upptäcks torsdag

Inbrott mm. En båt som står på land i Enköpings hamn har länsats på sitt innehåll. Paneler är sönderbrutna, gods som batterier, utemöbler, GIS-utrustning har stulits. Totalt värde på det stulna är 148.000 kronor.

Enköping

Torsdag

Bedrägeriförsök.En kvinna i 75-årsåldern som bor i Enköping kontaktades på messenger av någon som utgav sig för att vara en väninna, profilen var dock falsk. Den falska väninnan försökte få med kvinnan på ett lotteri där hon skulle vara garanterad 570.000 kronor – om hon först satte in 24.500 kronor och skickade en bild på sitt ID-kort. Enköpingskvinnan gick inte på bluffen.

”Det går ju lika bra med en husbil”

Nyheter Efterfrågan på husbilar blir allt större i Enköping. Ny statistik från Trafikanalys visar att antalet husbilsägare ökat lokalt med 23 procent sedan 2017.torsdag 24/6 13:01