Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Mopedist fick skallskador

En 16-årig mopedist fick skallskador då han krockade med en bil på Långgatan på måndagen. Bilisten är misstänkt för vållande till kroppsskada. Dessutom: en riktig brand och några påhittade.

  • Publicerad 10:45, 22 sep 2020

Måndag 16.20

Långgatan/St Iliansgatan

Trafikolycka. Bilisten kom på Långgatan nerifrån stan och körde i riktning mot Linbanegatan. Mopedisten kom från höger på St Iliansgatan. Bilföraren, en man i 30-årsåldern, har berättat hur han stannade och tittade innan han körde ut i korsningen och att han i korsningen sett mopeden och då försökt stanna. Fast mopedisten, en 16-åring pojke, körde in i bilens högersida och flög av. Han bröt båda handleder, blev medvetslös, togs till Akademiska i Uppsala där skallfraktur konstaterades. Bilföraren är misstänkt för vållande till kroppsskada och brott mot trafikförordningen (att han inte iakttog högerregeln).

Söndag 05.43

Järnvägsstationen

Brand. En okänd gärningsperson satte tidigt på söndagens morgon eld på tre cyklar vid järnvägsstationen i Enköping. Vilka som äger cyklarna har hittills inte kunnat fastställas.

Torsdag 11.30

Westerlundska gymnasiet

Falsklarm. Brandlarmet gick på gymnasiet. Räddningstjänsten ryckte ut. Skolan utrymdes. Fast det brann ingenstans. Än en gång hade någon tryckt på samma larmknapp utan att det brann. Kostnaden för utryckningen får skolan, i det här fallet kommunen, stå för.

Får fängelse för penningtvätt

Nyheter Enköpingsbo. Döms till 1 år och 6 månader En man hemmahörande i Enköpings kommun, döms till fängelsestraff efter att ha tagit emot och skickat vidare pengar i syfte att dölja att pengarna kom från brottslig verksamhet.måndag 19/10 13:19