Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Misshandel, inbrott och bedrägeriförsök

Inbrotten i källarförråd fortsätter. Försöken att lura av äldre pengar likaså. Män som slår kvinnor de säger sig älska är dessvärre inte heller något nytt. Här är fredagens blåljusrapport.

  • Publicerad 10:18, 13 nov 2020

Lillsidan

Torsdag 16-18

Misshandel. En man i 25-årsåldern sitter anhållen, misstänkt för misshandel i nära relation. I ett lägenhetsbråk slog han upprepade gånger en jämnårig kvinna han lever tillsammans med.

Torggatan

Torsdag

Inbrott i källare. Inbrotten i källarförråd io centrum fortsätter. På torsdagen tog sig okända in i källarförråd på Torggatan, boende hörde ett oväsen i huset, men kunde inte lokalisera det till källaren. Vad som stulits har inte fastställts än.

Torggatan/Fjärdhundragatan

Torsdag 07.05

Trafikolycka. En kvinna blev påkörd då hon gick på övergångsställe i rondellen Torggatan/Fjärdhundragatan. Hon föll och togs till sjukhus med knäsmärtor. Bilföraren, en kvinna i 60-årsåldern, ringde själv och anmälde olyckan. Hon är misstänkt för vållande till kroppsskada och för att inte ha iakttagit väjningsplikt.

Enköping

Onsdag 13-14

Försök till bedrägeri. "Hej, jag ringer från Telia, du har en räkning på 18.000 kronor du måste betala" – ungefär så lät det i luren hos en äldre kvinna på onsdagen. Kvinnan anade oråd och då den uppringande bad den äldre att logga in på kontot la den uppringda på luren. Att hon inte var kund hos Telia var ett av skälen till hennes misstänksamhet.

Westerlundska inför fjärrundervisning – igen

Nyheter Westerlundska gymnasiet övergår till att delvis undervisa på distans. Bland annat för att minska trängseln i skolan matsal. – Det finns en oro både bland elever och personal, säger Carina Westh som...torsdag 26/11 11:41

Bestulen på golfklubbor? Se hit!

Nyheter Golfklubbor som tros vara stulna har hittats. En man misstänks ha misshandlat en kvinna. Det är något av dagens blåljusrapport.torsdag 26/11 10:54