Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Men oj, så många som kör rattfulla!

I helgen gjordes 8 ingripanden mot bilister som nu misstänks för brott. En kvinna stoppades två gånger med några timmars mellanrum. En man övningskörde när han blev misstänkt för flera brott.

  • Publicerad 15:44, 26 okt 2020

Helgens lista på rattfyllerister blir lång.

E18, länsgränsen

Söndag 02.25

Grovt rattfylleri. Föraren av en utlandsregistrerad personbil greps, anhölls, men släpptes senare under natten mellan söndag och måndag. Mannen är EU-medborgare i 35-årsåldern och bor i Bålsta. Han var enligt polisens bedömning mycket berusad och blåste 0,57 milligram alkohol per liter utandningsluft.

E18

Söndag 00.34

Drograttfylleri. När en personbil stoppades och föraren kontrollerades var han positiv på snabbtest narkotika. Han hade dessutom narkotika gömd i kalsongerna. Mannen, en stockholmare i 20-årsåldern, släpptes efter förhör.

E18

Lördag 14.50

Drograttfylleri mm. Då en bil saknade registreringsskylt stoppades den av polis på lördagen. Bilföraren var positiv på snabbtest och misstänks för drograttfylleri. Han fick lämna ifrån sig bilnycklar och körkort på platsen.

Bålsta Centrum

Lördag 10.00

Vårdslöshet i trafik. Klockan 10 öppnar Systembolaget i Bålsta. Klockan 10 stod polis på plats på parkeringen utanför Systembolaget. Klockan 10 kom en man i bil till Bålsta Centrum – men när han såg polisbilen försökte han köra därifrån. Polisen ställde bilen framför, men mannen backade ut, körde iväg och hamnade efter en tid på en cykelbana där en bom tycktes hindra hans framfart, men färden gick vidare nerför en slänt och in på en skolgård innan den tog slut. Mannen som nu misstänks för ett antal trafikbrott är i 70-årsåldern, bor i Bålsta och hade fått sitt körkort återkallat tidigare.

Ekolsund

Lördag 08.30

Drograttfylleri. Då polis kontrollerade en bilförare som stannat vid Shell i Ekolsund uppstod misstanke om att föraren var påverkad. Han var då positiv på snabbtest och visade sig ha kniv på sig samt en mindre mängd narkotika. Då han inte hade körkort utan övningskörde togs hans körkortstillstånd ifrån honom. Mannen är i 30-årsåldern och bor på annan ort än Håbo. Handledaren sa sig inte känna till något av det bilföraren misstänks för och har hittills inte anmälts för något brott.

Runbrovägen

Lördag 02.45

Rattfylleri. En kvinna som kör bil på Runbrovägen stoppas och får blåsa. Hon blåser över gränsen för rattfylleri. Kvinnan, som är finsk medborgare, kan inte visa upp något giltigt körkort och blir därför också misstänkt för olovlig körning.

Stockholmsvägen

Lördag 04.24

Rattfylleri. Samma finska kvinna stoppas, igen, när hon kör bil. Nu är alkoholhalten något lägre, men fortfarande över gränsen för rattfylleri. Den här gången tar polisen bilnyckeln i beslag.

Därmed är det slut på helgens lista av bilförare som inte borde ha satt sig bakom ratten.

Björnängsvägen

Fredag 18 - Lördag 06

Grov stöld. Okända gärningsmän bröt sig in i containrar på en arbetsplats och stal ett flertal maskiner, främst mindre, batteridrivna verktyg. Värdet beskrivs som "högt", men någon summa finns inte angiven.