Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Många bilrelaterade brott

Nattlivet är unikt lugnt, enligt polisen. Bilister däremot åker fast i mängd. Drogade, saknar körkort, kör falskskyltad, har kniv i bilen och så vidare. Listan är lång denna helg.

  • Publicerad 11:32, 30 nov 2020

Gröna dalen-skolan

Helgen

Skadegörelse. Fem personer misstänks för skadegörelse då de setts vid ett förråd för fritidsutrustning där inbrott begicks. Utrustning kastades ut och en färg, om än i ringa mängd, hälldes ut förrådet.

E18, Bålsta

Söndag 20.20

Brott mot knivlagen mm. Då en bil stoppades på E18 blev föraren misstänkt för drograttfylleri. Han hade också en kniv nära till hands och blev därför även misstänkt för brott mot knivlagen. Då chassinummer jämfördes med registreringsskyltarna konstaterades att de polska skyltarna satt på en bil som skulle haft svenska reg-skyltar. (Märkesförfalskning, heter brottet). Bilen var varken besiktad eller skattad.

E18, Ekolskrog

Söndag 13.15

Grov olovlig körning mm. En man i 30-årsåldern misstänks för en rad brott sedan bilen han körde stoppats av polis vid Ekolskrog. Mannen saknade körkort, misstänktes vara påverkad av narkotika och hade droger i bilen. Bilen var avställd och hade körförbud.

Spovvägen

Söndag

Stölder. Flera däcksstölder har gjorts ur en garagelänga utan mellanväggar på Spovvägen. En bilägare har blivit av med sina fyra Volvohjul med aluminiumfälg till ett värde av 10.000 kronor, en annan har fått åtta hjul stulna till ett värda av 20.000 kronor.

Stockholmsvägen

Söndag 01.38

Grovt rattfylleri. En man i 25-årsåldern, medborgare i ett EU-land, sitter anhållen efter att ha kört bil med 0,77 mg alkohol/l utandningsluft. (Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,5).

E18, Ullevi

Lördag 22.46

Drogbrott. När en bil stoppades av polisen för kontroll visade sig en passagerare i bilen ha rökt cannabis och hade två påsar med droger i bilen. Mannen är i 30-årsåldern och bor inte i Håbo.

Centrumgränd

Lördag 10.00

Rattfylleri. Gränser är just gränser. De gäller. Det fick en man erfara som stoppades av polis på lördagens förmiddag i centrala Bålsta. Han blåste i alkomätaren och hade då 0,11 mg alkohol/l utandningsluft. Gränsen går vid 0,10 och mannen blev sålunda misstänkt för rattfylleri.

Stockholmsvägen

Lördag 03.00

Rattfylleri. En bil som kördes i hög fart på Stockholmsvägen tidigt på lördagens morgon stoppades av polis. Föraren, en man i 40-årsåldern som inte bor i Håbo, blåste 0.39 milligram alkohol per liter utandningsluft. Körkort och bilnycklar omhändertogs.

Kapellvägen

Natt fredag-lördag

Skadegörelse. Än en gång har det varit inbrott på NCC:s byggarbetsplats. Den höär gången tog sig två personer över staketet och in på området. De har där försökt komma in i byggarbetsbodar, men inte lyckats. Däremot hade de sönder tre övervakningskameror, vardera värd 10.000 kronor.

Stockholmsvägen

Natt torsdag-fredag

Inbrott i byggcontainer. Genom att slå sönder låset tog sig tjuvar in i en byggcontainer och stal verktyg. En del av dessa hittades ganska snart av en allmänhet som kunde återlämna dem.

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33

Upplands-Bros glädjande skridskobesked

Och då öppnar biblioteken igen. I dag, måndag den 18 januari, så öppnar isen på Kungsängens IP åter upp för allmänhetens åkning.måndag 18/1 11:23