Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Kvinna misshandlad, sambo misstänkt

En man sitter anhållen, misstänkt för att flera gånger ha misshandlat sin sambo. Dessutom några stölder av udda karaktär och två trafikolyckor i dagens blåljusrapport.

  • Publicerad 10:32, 16 sep 2020

Tisdag 16.30

Lillsidan

Misshandel i nära relation. En man i 50-årsåldern misstänks för att ha slagit sin sambo. Eftersom det finns misstanke om att det skett vid flera tillfällen är mannen anhållen för grov kvinnofridskränkning och sitter i dagsläget i Uppsala.

Tisdag kl 13-14

Björnbo gård, Härkeberga

Stöld. Två hoppsadlar, värda omkring 2.000 kronor styck, har rapporterats stulna från en 4H-gård. Den ena sadeln tillhörde gården och den andra var privatägd.

Natt måndag-tisdag

Norrby, Lådö

Inbrott. Verktyg stals under natten mellan måndag och tisdag ur en företagsbil.

Måndag em

Tillinge - Mälby

Försök till stöld. En gårdsägare fann på måndagen att järnskrot i form av bland annat gamla jordbruksmaskiner dragits fram som för att stjälas, men lämnats där. Polisens bedömning är att det inte fanns något skrotvärde i det framtagna, möjligen ett antikvärde.

Dessutom:

Två trafikolyckor skedde under måndagen. Där finns ingen misstanke om brott. I det ena fallet mejade en personbilsförare ner fjorton vägstolpar på E18 väster om Enköping vid 18.30-tiden. Föraren togs till lasarett, med vad som initialt rapporterats som minde skador.

I det andra fallet åkte taket på ett lastbilssläp upp så att det tog i en bro över E18 som lastbilen körde under. Följden blev bråte på vägen som orsakade punktering på en efterföljande bil, men inga personskador rapporterades och bron ska inte vara skadad enligt uppgift.

Polisman skadad efter kollision

Nyheter Drograttfull förare körde in i polisbil. En man polisman är skadad. Två personer har anhållits misstänkta för försök till mord.fredag 16/4 10:24