Foto: Mostphotos

BLÅLJUS - Kvinna misshandlad - man anhållen

I helgen har flera fall av misshandel skett i Enköping. En man sitter anhållen för att ha misshandlat en kvinna under flera timmar. Två andra män har anmält varandra för misshandel – och en tredje kastade en kortterminal i ansiktet på Torggrillens personal.

  • Publicerad 10:45, 2 nov 2020

Stora Torget

Söndag 14.45-15.10

Ringa misshandel mm. En enköpingsbo i 20-årsåldern är misstänkt för flera brott begångna under en knapp halvtimme i centrala Enköping. Han började vid Torggrillen där han tog en kexchoklad utan att betala – och då han uppmanades att betala rev ut saker ur kiosken och kastade på golvet samt kastade en kortterminal på en kvinnlig anställd.

Han fortsatte därifrån till ICA Stjärnköp där han tog matvaror för 660 kronor och gick rakt ut ur butiken utan att betala. Där fanns dock polis och kunde ta hand om den unge mannen.

Mannen är nu misstänkt för ringa misshandel, ringa stöld samt ringa narkotikabrott, eget bruk.

Lastbilsgatan

Natt lördag - söndag

Inbrott. Second hand-butiken Kjelles Prylar hade oönskat besök under natten mellan lördag och söndag. Gärningspersoner klippte upp stängslet runt butikens område, skar sönder ett tält, försökte ta sig in i containrar, men misslyckades med det, samt bröt sig in i butiken. Innan de lämnade platsen tömde de ett par pulverbrandsläckare i lokalen. Inget värde på det stulna finns angivet.

Fanna

Lördag 02.42

Misshandel i relation. En man i 20-årsåldern är anhållen, misstänkt för grov misshandel. Misshandeln pågick under längre tid under kvällen och natten och bedöms därför som grov. Kvinnan som misshandlades har fått vård, men polisen vill inte berätta vad hon utsatts för. Hon är i samma ålder som den nu anhållne. Han är känd av polisen sedan tidigare.

Örsundsbro, Torsvägen

Natt fredag-lördag

Inbrott i fordon. Genom att öppna en skjutdörr på ett arbetsfordon som stod parkerat utanför ägarens bostad kunde tjuvar komma över diverse hästinstrument, en slagborrmaskin, kabel och mjölkmätare.

Centrala Enköping

Fredag 21.55

Misshandel mm. En högljudd fest stängdes ner av polisen på fredagskvällen. Då hade två män anklagat varandra för misshandel, den ene i 55-årsåldern, den andre i 30-årsåldern. I samband med detta upptäcktes en stulen cykel i lägenheten, samt narkotika. Två timmar senare var det dags för nästa ingripande på platsen. En man i 20-årsålder omhändertogs då för fylleri.

Pendlarparkeringen

Onsdag

Försök till bilstöld. Okända försökte starta en Ranault, årsmodell 1975, som stod på pendlarparkeringen, under dagen. Sladdar var utdragna under instrumentbrädan, men tjuvkopplingen hade inte lyckats.

Westerlundska inför fjärrundervisning – igen

Nyheter Westerlundska gymnasiet övergår till att delvis undervisa på distans. Bland annat för att minska trängseln i skolan matsal. – Det finns en oro både bland elever och personal, säger Carina Westh som...torsdag 26/11 11:41

Bestulen på golfklubbor? Se hit!

Nyheter Golfklubbor som tros vara stulna har hittats. En man misstänks ha misshandlat en kvinna. Det är något av dagens blåljusrapport.torsdag 26/11 10:54