Foto: Mostphotos

Blåljus: Inbrott och dödshot

På Backsippevägen blev en man hotfull mot en granne och anhölls. På Paulus väg i Väppeby upptäcktes ett pågående inbrott. Här är dagens blåljusrapport i Håbo.

  • Publicerad 10:28, 1 jul 2020

Paulus väg, Väppeby

Tisdag kl 20.15-21.30.

Inbrott. Då en man kom hem till villan såg han en inbrottstjuv i huset. Tjuven hann dock ut genom ytterdörren, där han tidigare tagit sig in, och sprang till skogs tillsammans med en annan man. Polis var snabbt på plats och sökte med hund. Längs flyktvägen anträffades stulet gods. Männen hann dock undan. Enligt en tidig rapport är det främst kontanter som stulits. Teknisk undersökning görs på platsen under onsdagen.

Backsippevägen

Tisdag kl 22.

Grovt olaga hot, misshandel, hemfridsbrott. En man i 45-årsåldern trängde sig på tisdagskvällen in hos sin pensionerade granne. Den yngre mannen hade en yxa med sig och uttalade dödshot mot den äldre. Han slog också yxan i en möbel och utdelade en örfil. Polis kunde gripa den attackerande mannen som senare anhölls.

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45