Foto: Mostphotos

Blåljus i helgen: Inbrott, hot och en som inte borde kört bil

Han har kört utan körkort förut. Nu gjorde han det igen – då togs bilen i beslag.

  • Publicerad 14:29, 25 jan 2021

Söndag 00.30

Runbrovägen

Drograttfylleri, grov olovlig körning. Bålstabon i 20-årsåldern har inget körkort och har trots det kört bil flera gånger och åkt fast för det. När det skedde igen strax efter midnatt på söndagen togs hans bil i beslag. Han är misstänkt för grov olovlig körning och dessutom för drograttfylleri eftersom han var positiv på snabbtestet.

Lördag 13 - 19.30

Domarvägen

Inbrott i villa. Då de boende var hemifrån några timmar under eftermiddagen tog sig tjuvar in i villan genom att plocka bort en hel fönsterkassett. De bornde fann huset i en enda röra, med utdragna lådor och mycket tillrört. Ett svrt kassaskåp med smycken och en klocka i konstaterades stulen.

Fredag kl 14

ICA Maxi, Bålsta

Olaga hot. En kund stoppade på sig strumpor, kalsonger och en soda streamer värt omkring 1.200 kronor inne på ICA. Han upptäcktes och då personal sa åt mannen att lämna ifrån sig det han stoppat på sig blev han arg, hotfull och kränkande, enligt polisrapporten. Bland annat ska han ha sagt "Jag ska döda dig". Men personalen fick hjälp av kunder som kunde lämna mannen som lämnade ifrån sig det han plockat på sig. Därefter lämnade han platsen.

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24