Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Hundattack, kvinnomisshandel och singelolycka

En femåring bets av en hund då han var ute och cyklade. En kvinna blev slagen av en man hon lever i en relation med. Och en påverkad man i 20-årsåldern köäde i diket. Där är något av blåljusrapporten för de senaste dagarna.

  • Publicerad 10:36, 29 sep 2020

Måndag kl 22

Kräggavägen

Trafikolycka mm. En Håbobo i 20-årsåldern misstänks ha kört bil påverkad av narkotika då han körde sin bil i diket på Kräggavägen under måndagskvällen.

Måndag 11.40

Bålsta Centrum

Cykelstöld. Två män med cykel betedde sig konstigt, kontrollerades av polis, en av männen blev då misstänkt för ringa narkotikabrott och stöld, alternativt häleri, av cykeln, en röd Crescent. Eftersom han bar en mattkniv blev han även misstänkt för brott mot knivlagen, det rubriceras dessutom som grovt då han bar kniven lätt tillgänglig och han var drogpåverkad.

Helgen (upptäcks måndag)

Spjutvägen

Stöld. Någon har tagit sig in på ett företagsområde genom att krypa under staketet. Där har gods stulits och gömts utanför, men det hittades och återlämnades till ägaren (elverk och verktygsväska). Godset stals ur en lastbil som tjuven försökte starta, men lyckades inte då en skruvmejsel inkörd i nyckelhålet inte var tillräckligt.

Helgen

Kalmarsandsvägen

Stöld. En cykel av märket B-Twin värd 6.000 kronor stals i helgen i Kalmarsand. Den stod låst i cykelställ, men låset hade kapats med vinkelslip av tjuvarna.

Söndag

Kvarnstensvägen

Hundbrott. En hundägare från Bålsta orkade inte hålla i sin kopplade hund så den slet sig och attackerade en femårig pojke på cykel som var ute med sin familj och cyklade. Pojken fick sår och tandmärken i ryggen samt jacka och tröja söndersliten.

Helgen

Håbo

Grov kvinnofridskränkning. En man i övre medelåldern är misstänkt för att ha slagit och hotat en kvinna han lever i en relation med. Han är anhållen och sitter i dagsläget i Uppsala.

Lördag 11.30

Svärdvägen

Stöld. En husbil stals från Lindströms husbilar i helgen. Tjuvarna körde ut genom staketet runt företagsområdet. Husbilen hittades senare kvaddad, inkörd i en stolpe, omkring en kilometer därifrån.

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45