Foto: Mostphotos

BLÅLJUS, helgen: Pojke bestulen på sin cykel utanför skola

Diaprojektor stulen! Det är väl 30 eller 40 år sedan den rubriken var aktuell senast. I Blåljusrapporten från helgen finns också cykelstölder och olika former av rattfylleri. Däremot var det extremt lugnt på stan, alla krogar stängde som de skulle, rapporterar polisen.

  • Publicerad 10:30, 14 dec 2020

Kyrkogatan

Söndag 03.15

Stöld. Några ungdomar sågs ta post ur en julbrevlåda under natten till måndagen. De hade kommit dit i mopedbil och A-traktor. Polisen kunde efter en del sökande hitta A-traktorn, stoppa den och i bilen hitta stulen post som togs tillbaka.

Torggatan

Upptäcks söndag 10.30

Inbrott. Vid ett inbrott i ett källarförråd på Torggatan stals en diaprojektor. Vad tjuvarna skulle ha den till är oklart. Eventuellt stals även annat gods.

E18, Ekolsund

Lördag 23.30

Drograttfylleri. En man i 50-årsåldern fick lämna ifrån sig bilnycklarna sedan han blivit misstänkt för att ha kört bil under drogpåverkan och varit positiv på snabbtestet.

Fannagatan

Lördag 19.00-19.10

Stöld. En anställd på hemtjänsten åkte på cykel för att besöka en kund på Fannagatan och kom dit kl 19. Då den anställde kom ut tio minuter senare var cykeln borta. Cykeln är röd, av märket Crescent och har en Hemtjänst-skylt. Även batteriet satt i cykeln.

Robinson, Husberg

Fredag em/kväll

Stöld. En cykel stals utanför Robinsonskolan på Vitriskagatan på fredagens kväll. Cykeln tillhör en pojke som fått cykeln för ett år sedan, det är en vit mountainbike av märket B'Twin med blå text.

Stockholmsvägen

Fredag 14.15

Drograttfylleri. En kvinna i 25-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och var positiv på snabbtest. Kvinnan, som är från Stockholm, saknar körkort och blev misstänkt även för grov olovlig körning.

Munksundsskolan

Torsdag

Klotter. På torsdagens morgon upptäcktes att olika tags klottrats på en av Munksundsskolans fasader.

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Nyheter Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas...fredag 15/1 11:36