Foto: Mostphotos

Blåljus helgen: Brand, 168 flaskor vodka och tjuvar som både tog och lämnade cyklar

Brottsligheten fortsätter ligga på extremt låg nivå under coronakrisen. "Nästan kusligt folktomt" och "Patrullen stoppade allt och alla" står till exempel ur polisers rapporter från helgen. Dock: några brott har begåtts.

  • Publicerad 11:09, 6 apr 2020

Robinson Svedia, Galgvreten

Söndag 21.30

Skadegörelse genom brand. Räddningstjänsten kunde på söndagskvällen släcka en brand som uppstått på Ripgatan vid förskolan där. Vittnen har sett ungdomar på platsen som misstänks ha tänt eld på ett däck och branden hade börjat sprida sig till ett trädäck innan den kunde släckas.

Kryddgårdsgatan

Söndag

Skadegörelse. Alla fyra däcken på en mopedbil skars sönder av okända gärningsmän under söndagen.

Fjärdhundra

Lördag kl 14

Rattfylleri. En man i 50-årsåldern är misstänkt för rattfylleri, alternativt grovt rattfylleri, sedan bilen han körde stoppats i Fjärdhundra på lördagen. Mannen, som bor i Enköpings kommun, blåste positivt i sållningsinstrumentet, men när han sedan skulle blåsa i bevisinstrumentet vägrade han och blodprov togs, därför har inte fastställts vilken grad av berusning mannen hade. Han frigavs efter förhör.

Frösvi, E18

Lördag kl 20

Brott mot alkohollagen. När polis stoppade en bil körd av en 18-årig västmanlänning upptäckte de en mängd alkohol. Sammanlagt 168 flaskor vodka fanns i bilen. Föraren påstod att spriten köpts i Stockholm och var till "en släktings bröllop", någots om polisen inte bedömde som trovärdigt, därför beslagtogs spriten.

Skolsta

Natten lördag - söndag

Stöld och försök till stöld. Brottslingar av ett udda slag var i Skolsta under natten mellan lördag och söndag. Dels tog de sig in i en bil och stökade runt, men så vitt ägaren kunnat se har inget stulits. Dels stal de en cykel från en carport, trots att cykeln stod gömd. Låset på den vita Merida-cykeln klipptes upp. Det märkliga var att de samtidigt lämnade en annan cykel, en treväxlad damcykel i carporten – och hos grannen lämnades en elsparkcykel. Polisen arbetar utifrån teorin att gärningspersonerna var samma i båda fallen.

Gulkremlagatan

Torsdag-fredag

Inbrott. Fyra däck på fälg värda totalt 12.000 kronor stals ur ett garage på Gulkremlagatan förra veckan. På torsdagens eftermiddag upptäckte ägaren att däcken tagits ur garaget. Vid ungefär samma tidpunkt (angiven brottstid är torsdag-fredag) stals åtta sommardäck på fälg ur ett annat garage, även det på Gulkremlagatan. Där stals åtta däck på fälg, värde 15.000 kronor.

50 bilbatterier har stulits på kort tid

Nyheter Blev av med plånboken på Coop, ny batteristöld mot Återbruket och så en förare med fyrtal i brott.måndag 18/1 13:12

Smyckestjuv utgav sig för att vara sjuksköterska

Nyheter Fult är bara förnamnet. Åldringsbrott. Under söndagseftermiddagen utsattes en 95-årig kvinna för en fräck stöld – av en "sjuksköterska".måndag 18/1 12:07