Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: En avled i trafikolycka

Det verkar inte råda något tvivel om att hög hastighet var orsaken till trafikolyckan på E18 i lördags då en person avled. Bland helgens blåljusnyheter finns också en grov kvinnofridskränkning, drogbrott och rattfylleri.

  • Publicerad 13:57, 5 okt 2020

Lillsidan

Söndag

Grov kvinnofridskränkning. En man i 50-årsåldern greps och anhölls senare, misstänkt för brott i nära relation genom att ha misshandlat en kvinna vid ett flertal tillfällen.

E18 Tillinge

Lördag 15.45

Vållande till annans död. En man i 50-årsåldern avled då en bil kördes av vägen i en svsg högerkurva. I en lyxbil av märket Lamborghini tryckte den 35-årige bilägaren på gasen väldigt mycket mer än han kunde hantera. De två var på väg mot Stockholm på E18 och mellan de två tunnlarna i slutet av en raksträcka kördes bilen av vägen åt höger och totalkvaddades.

Passageraren konstaterades avliden på platsen av läkare. Bilföraren togs i helikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala med allvarliga skador. Enligt vittnen kördes bilen i över 200 kilometer i timmen före olyckan.

Många omkörda bilister blev vittnen till olyckan.

E18 Tillinge

Lördag 17.00

Olaga integritetsintrång. En man som fotograferat räddningsarbetet efter dödsolyckan på E18 samt tagit bilder på offer och bil blev av med sin telefon och är misstänkt för olaga integritetsintrång. "Helt respektlöst, hemskt", kommenterar Jonas Rickeborn på polisen i Enköping. Mannen som tog bilder och skickade vidare på snapchat är i 30-årsåldern, ej hemmhörande i Enköping.

E 18, Annelund

Fredag 14.30

Rattfylleri. En bil kördes så vingligt att andra bilister ringde polis och anmälde vad de sett. Strax därefter kunde bilen stoppas, det visade sig då att kvinnan som körde saknade körkort och att hon blåste positivt i sållningsinstrumentet. Hon blev misstänkt för rattfylleri som drograttfylleri. Kvinnan är i 30-årsåldern, hon bor inte i Enköping.

Sadelmakaren

Torsdag 23.20

Drogbrott. Polis ombads kontrollera en lägenhet då det hörts skrik och dunsar från en lägenhet på Sadelmakaren. Då en man i 35-årsåldern öppnade kände polisen lukten av cannabis och gjorde därför husrannsakan. De fann då en mindre mängd marijuana och en cannabisplanta. Mannen är därför misstänkt för innehav och för framställande av narkotika.

Får fängelse för penningtvätt

Nyheter Enköpingsbo. Döms till 1 år och 6 månader En man hemmahörande i Enköpings kommun, döms till fängelsestraff efter att ha tagit emot och skickat vidare pengar i syfte att dölja att pengarna kom från brottslig verksamhet.måndag 19/10 13:19